ΕΛΤΑ Κέρκυρας: Δεν μπορούν να βρουν ούτε διανομείς με τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές που δίνουν

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών των Ταχυδρομείων αλλά και αύξηση του τιμολογίου τους, η Κέρκυρα “στενάζει” από την έλλειψη διανομέων αλλά και την απουσία προσλήψεων με ικανές απολαβές, καθώς προκηρύξεις πεντάμηνων και οκτάμηνων θέσεων με ελάχιστες απολαβές, ανασφάλεια και ιδία μέσα μεταφοράς αποθαρρύνουν κάθε ενδιαφέρον…

Η περιοχή της πόλης της Κέρκυρας έχει αποψιλωθεί από διανομείς, ενώ τα καταστήματα τόσο στη Λ. Αλεξάνδρας όσο και στου Βρυώνη λειτουργούν πλέον με πολύ λίγο προσωπικό (δύο – τρία άτομα ουσιαστικά σε κάθε κατάστημα) με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν ούτε οι βάρδιες…

Στη Λευκίμμη υπηρετεί μόλις μία υπάλληλος και κανένας διανομέας, ενώ η αναζήτηση των γραμμάτων γίνεται από τους παραλήπτες σε… καφάσια, όπως κατήγγειλε μέσω Facebook ο Δημητρης Γατσούλης: “Μας έχουν φέρει πολλά χρόνια πίσω και θα μας πάνε ακόμη πιο πίσω όσο τα λαϊκά στρώματα δεν συνειδητοποιήσουν ότι επιλέγουν εξουσίες που υπηρετούν αποκλειστικά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Προφανώς πάνε να ξεπουλήσουν και τα ΕΛΤΑ. Για αυτό και υποβαθμίζουν τι όποιες υπηρεσίες γνωρίζαμε”, αναφέρει.

Καμία υπόσχεση Βαλούρδου σε Γκίκα…

Στις αρχές Μαΐου, ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον αν. Διευθύνοντα των ΕΛΤΑ Βασίλη Βαλούρδο στον οποίο έθεσε το θέμα με τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην διανομή της αλληλογραφίας στην Κέρκυρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Γκίκας είχε ζητ’ησει την κάλυψης της θέσης από έναν διανομέα στην Λευκίμμη και στην Πόλη και στην προσωρινή αναπλήρωση ενός υπαλλήλου στο Κεντρικό Κατάστημα της Κέρκυρας, λόγω μακράς αναρρωτικής άδειας. Ο κ. Βαλούρδος δεν έδωσε καμία υπόσχεση, αρκούμενος να σημειώσει ότι ειδικά για τη Λευκίμμη, το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη της κενής θέσης…

Αλ. Αυλωνίτης: Είναι ντροπή!

Τα ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται υπό διάλυση για πολλούς μήνες τώρα, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης ο οποίος έκανε λόγο για υποστελεχωμένες υπηρεσίες, παρατημένες δομές, αλληλογραφία να διαμοιράζεται από τις κοινότητες και τα καφενεία των χωριών, με κορωνίδα το ψηφιακό φιάσκο με την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου που προκάλεσε πρωτοφανές πλήγμα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

“Πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μεγάλης ηλικίας, καλούνται να αναζητούν την αλληλογραφία τους στο καφενείο του χωριού, να μην παραλαμβάνουν σημαντικά έγγραφα και λογαριασμούς, ευρισκόμενοι υπόλογοι προς τη Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Προσλαμβάνει golden boys, εκτός του νομικού πλαισίου του ν.4758/2020 που η ίδια ψήφισε. Αυτές οι προσλήψεις δεν αφορούν έκτακτο προσωπικό για την κάλυψη πρόσκαιρων, παροδικών ή εποχικών αναγκών, ούτε προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά προσωπικό χωρίς προκήρυξη, μόνο με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου που διορίζεται με ρουσφετολογικο τρόπο σε καλοπληρωμένες «αδιαβάθμητες θέσεις». Έρχεται για να μείνει δηλαδή”.

Σχέδιο για αυξήσεις στις τιμές!

Ας σημειωθεί ότι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, ο ανάδοχος που θα προκύψει θα υποστηρίξει το έργο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Ανασχεδιασμό δικτύου και λειτουργικού μοντέλου διαβιβάσεων και μονάδων παραγωγής και διανομής με αντίστοιχη πρόταση στελέχωσης, οργάνωσης και πλάνου μετάβασης. Είναι πολύ πιθανό να κλείσουν και άλλα καταστήματα των ΕΛΤΑ!

Νέα εμπορική και τιμολογιακή πολιτική με κοινή οριοθέτηση πελατολογίου, σχεδιασμός κοινών υπηρεσιών και ορισμός νέων καναλιών διανομής μεταξύ Μητρικής και Θυγατρικής με αυξήσεις κοντά στα επίπεδα των ιδιωτών μεταφορέων. Χαρακτηριστικά, ένα γράμμα προς Αθήνα σήμερα κοστίζει από 0,7€ έως 4,5€ (συστημένο επείγον με παράδοση στο σπίτι/επιχείρηση) την ώρα που η φθηνότερη τιμή σε κούριερ δεν είναι λιγότερο από 11,5€.


Πηγή: corfupress.com