Γ.Σ. Εργαζομένων «alfavita.gr»: Απόλυση «κακό προμήνυμα» για πλαφόν αναρτήσεων και εργαζομένους δύο ταχυτήτων

Η απόλυση συναδέλφισσας συμβασιούχου δημοσιογράφου στην εσωτερική σύνταξη της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας, alfavita.gr, με πρόσχημα τη… μη αποδοτικότητά της αποτελεί μια από τις πρακτικές των εργοδοτών στα ΜΜΕ, όχι μόνον για να συμπιέσουν μισθούς και δικαιώματα αλλά και για να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, σε σύνθλιψη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στο τέλος σε προσβλητικές συμπεριφορές, τύπου «δεν είστε δημιουργικοί», «δεν είστε αποδοτικοί». Και στο μεγάλο πλάνο, αποκαλύπτει τον τρόπο δουλειάς σε ιστοσελίδες που θέλουν να έχουν μερίδιο… στην ενημέρωση, σε κρατικές επιδοτήσεις και διαφημίσεις.

Από το Γιώργη Χρήστου
Μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ιστοσελίδας alfavita.gr, η απόλυση της εργαζομένης έγινε, όταν αρνήθηκαν να δεχθούν τη μονομερή απόφαση της εργοδοσίας να δίνει δύο ρεπό μέσα στην εβδομάδα για την εργασία το Σαββατοκύριακο, αντί για έξτρα αμοιβήΤότε, επικαλέστηκε την αποδοτικότητά της για τη «μη ανανέωση της σύμβασης», όπως θέλει να «βαφτίζει» την απόλυση και η εργοδοσία του alfavita.gr, την ώρα που η «απόδοση της συναδέλφου όμως είναι η ίδια με όλα τα μέλη της ομάδας της ιστοσελίδας (αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από το διαχειριστικό ηλεκτρονικό σύστημα)». Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι «μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν της είχε γίνει καμία σύσταση, παρατήρηση ή προειδοποίηση για την «αποδοτικότητά» της».

Σε επικοινωνία του συνδικαλιστικού εκπροσώπου, «η εργοδοσία αρνήθηκε συνάντηση μαζί μας υποστηρίζοντας ότι το απαιτητικό πλαφόν άρθρων που θέτει, το απαιτεί μόνο από τη συναδέλφισσα, επιμένοντας στην απόφαση για απόλυση». Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, αυτό αποτελεί ένα «κακό προμήνυμα για την πορεία της ιστοσελίδας οι νέοι συνάδελφοι/ισσες να έχουν πλαφόν δημοσιεύσεων και να δημιουργούνται “δύο ταχύτητες εργαζόμενων”». Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω, απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης και την μετατροπή της σύμβασης της εργαζόμενης σε Αορίστου Χρόνου.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ιστοσελίδα alfavita.gr, Γιώργος Βασιλείου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, έκανε γνωστή την παρακάτω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο παραπάνω διαδικτυακό Μέσο:


Απόφαση Συνέλευσης Εργαζομένων στην ιστοσελίδα alfavita.gr

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ιστοσελίδα alfavita.gr αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: 

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της ιστοσελίδας alfavita.gr διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αναιτιολόγητη απόλυση συναδέλφισσάς μας με το πρόσχημα της μη ανανέωσης σύμβασης. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση της εργοδοσίας να μην ανανεώσει τη σύμβαση της εργαζόμενης γνωστοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη διεκδίκηση πληρωμής των Σαββατοκύριακων από όλους και όλες μας.

Μέχρι πριν ένα μήνα το καθεστώς που ίσχυε ήταν η πληρωμή της έξτρα εργασίας τα Σαββατοκύριακα με την μορφή bonus. Όταν η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι αυτό το καθεστώς αλλάζει και όσοι και όσες εργάζονται τα ΣΚ (μεταξύ των οποίων και η ίδια) θα παίρνουν αναγκαστικά δύο ρεπό μέσα στην εβδομάδα χωρίς την έξτρα αμοιβή (ενώ την δικαιούμαστε) αρνηθήκαμε.

Λίγες ημέρες μετά, ξεκίνησε ένας έλεγχος του αριθμού των δημοσιεύσεων που ανεβάζουν οι εργαζόμενοι/ες με πρόσχημα τον έλεγχο της «αποδοτικότητας», στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντίδρασή μας «θα απαντηθεί».

Το αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών ήρθε πριν έναν μήνα όταν και γνωστοποιήθηκε στη συνάδελφο με τρίμηνη σύμβαση που δεν είχε κλείσει ούτε 2 μήνες ότι δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης με το πρόσχημα ότι δεν ήταν αποδοτική. Η απόδοση της συναδέλφου όμως είναι η ίδια με όλα τα μέλη της ομάδας της ιστοσελίδας (αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από το διαχειριστικό ηλεκτρονικό σύστημα). Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν της είχε γίνει καμία σύσταση, παρατήρηση ή προειδοποίηση για την «αποδοτικότητά» της.

Μετά τη συλλογική αντίδρασή μας η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας (ΕΔΟΕΑΠ, πληρωμένα ΣΚ). Ωστόσο επιμένει μέχρι και σήμερα στην απόλυση της συναδέλφου.

Από τον Μάιο ζητήσαμε να υπάρξει συνάντηση για το θέμα ανάμεσα στην διεύθυνση της ιστοσελίδας, τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία ουδέποτε έγινε δεκτή από την εργοδοσία.

Σε επικοινωνία του συνδικαλιστικού εκπροσώπου η εργοδοσία αρνήθηκε συνάντηση μαζί μας υποστηρίζοντας ότι το απαιτητικό πλαφόν άρθρων που θέτει, το απαιτεί μόνο από τη συναδέλφισσα, επιμένοντας στην απόφαση για απόλυση. Θεωρούμε ως κακό προμήνυμα για την πορεία της ιστοσελίδας οι νέοι συνάδελφοι/ισσες να έχουν πλαφόν δημοσιεύσεων και να δημιουργούνται «δύο ταχύτητες εργαζόμενων».

Έπειτα σε δεύτερο τηλεφώνημα, η εργοδοσία ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν έχει οριστική απάντηση. Η στάση αυτή δεν άλλαξε ούτε όταν στείλαμε κείμενο που ζητούσαμε την ανάκληση της απόλυσης, ούτε όταν επικοινώνησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητώντας συνάντηση. Έχουμε φτάσει λίγες ημέρες πριν την απόλυση της συναδέλφου (15/06) και ακόμα η εργοδοσία ούτε έχει πάρει πίσω την απόφασή της, ούτε έχει συναντηθεί με εμάς ή το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επομένως, ζητάμε από τη διεύθυνση:

– Να πάρει πίσω την αναιτιολόγητη απόφαση της απόλυσης της δημοσιογράφου και να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου με τη συναδέλφισσα. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψή της έγινε μετά το πάγιο αίτημα να ενισχυθεί το προσωπικό στην αίθουσα σύνταξης.
– Να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων
– Επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της συναδέλφισσάς μας με συγκεκριμένες αποφάσεις και κινητοποιήσεις.


Σε συνέχεια των ανωτέρω, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εργοδοσία (και) στα ΜΜΕ βρίσκει και τα κάνει: είτε εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους, όπως είναι αυτός του Χατζηδάκη, που της έχουν θεσμοθετήσει απλόχερα μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) ή έχοντας απέναντί της Σωματεία, όπως αυτό της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα την πλειοψηφία της («συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» από τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και τη «Συσπείρωση»), που… πλέκει με βάση το «πατρόν» της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας», της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού με τους καναλάρχες, εκδότες κ.λπ. Είναι ενδεικτικό ότι, (και) στην περίπτωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο alfavita.gr, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ παραμένει στις… τηλεφωνικές επικοινωνίες, αντί να κινηθεί κινηματικά απέναντι σε τέτοιες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας με στάση εργασίας, απεργία, παράσταση διαμαρτυρίας κ.λπ.

Στα παραπάνω, προστίθεται και η ανυπαρξία ενιαίας ΣΣΕ, γεγονός που αποτελεί… μια καλή αβάντα στην εργοδοσία να καταπατήσει εργασιακά δικαιώματα, να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει, να προσπαθήσει να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό εκβιάζοντας με τους «άνεργους που είναι ουρά απέξω» κ.λπ. Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό ακούγεται από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ για διαπραγματεύσεις, για ΣΣΕ κ.λπ. Είναι, όμως, γεγονός πως τα «όσα ακούγονται» αποτελούν  «έπεα πτερόεντα», αφού δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια καμία απολύτως συζήτηση για το διεκδικητικό πλαίσιο μιας ΣΣΕ, δεν έχει διαμορφώσει πρόταση και δεν έχει κάνει καμία γενική συνέλευση ή συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για να συζητήσει αυτό το πλαίσιο με τον κλάδο, με όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Απόδειξη του «οπόλυτου τίποτε με μπόλικο καθόλου» για τις ΣΣΕ, από πλευράς πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ, είναι αυτό που ζουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι στο πετσί τους, σε κάθε χώρο δουλειάς: Εργοδοτικές συμπεριφορές τύπου alfavita.gr, απλήρωτες υπερωρίες και αργίες, χρωστούμενα ρεπό από τη σαββατοκυριακάτικη εργασία, μη καταβαλλόμενα νυχτερινά ωρομίσθια, οριακός και πολλές φορές ανεπαρκής αριθμός συναδέλφων και συναδελφισσών δημοσιογράφων που απασχολούνται στα ΜΜΕ, ακόμη και μεγάλων εκδοτικών επιχειρήσεων, υπερεντατικοποίηση της εργασίας και ανεργία στον κλάδο είναι δικό της έργο. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Δικό της έργο και η απαξίωση του δημοσιογραφικού λόγου και έργου, η αδιαφορία στις προειδοποιήσεις διεθνών οργανώσεων για το κουρέλιασμα της ελευθερίας του τύπου και η γονυκλισία στα κελεύσματα κάθε εξουσίας.

Print Friendly, PDF & Email