Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Πεδίου του Άρεως | Τετάρτη 8 Ιούνη, ώρα 7.30μμ.

Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως

Οι πληροφορίες μας για την ανάθεση του σχεδιασμού και της «αναβάθμισης» του Πεδίου του Άρεως σε ιδιώτες βγαίνουν αληθινές.

Ο κ. Πατούλης αντί να στελεχώσει την υπηρεσία της Περιφέρειας με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό, παραδίδει στο Ίδρυμα Ωνάση την «αναβάθμιση» του Πάρκου μας. Δίνοντας παραπλανητικές απαντήσεις προ μηνών, προχωρά σήμερα στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στα σχέδια και τα οράματα του συγκεκριμένου Ιδρύματος.

Με πρόσχημα τις χορηγίες το Ιδρυμα Ωνάση θα μπορεί να αποφασίζει εργασίες όπως δεντροφυτεύσεις, επισκευές, πλακοστρώσεις, παροχή internet και ό,τι άλλο με δικούς του σχεδιασμούς και δικές του τεχνικές προδιαγραφές με την εταιρεία του «ΑΡΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.».

Ο κ. Πατούλης εκχωρεί τα δικαιώματα της Περιφέρειας που αφορούν το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου σε ιδιώτες.

Το πάρκο παρέμεινε δημόσιο και ελεύθερο στην κατοχή, στον εμφύλιο, στη δικτατορία του 67 και θα ήταν πολύ άσχημο να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του τα χρόνια της δημοκρατικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα βρεθούμε στο άγαλμα της Αθηνάς στις 7.30 γείτονες και φίλοι του πάρκου για να διαμαρτυρηθούμε

Θέλουμε το Πεδίο του Άρεως δημόσιο, ελεύθερο, πράσινο και φιλικό. Να επιτελεί το σκοπό του ως αυτό που είναι, ένα κομμάτι φύσης μέσα στο άστυ. Ένας χώρος που οι επισκέπτες, τα ζώα και τα φυτά του πάρκου μπορούν να συνυπάρχουν.

Κι αυτό μόνο ο δημόσιος χαρακτήρας του μπορεί να το διασφαλίσει.