34.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Νέα συνέλευση του Παναττικού Συντονιστικού Συμβασιούχων Covid OTΑ | Πέμπτη 9 Ιούνη

Στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου, ώρα 5μμ.

Πρόσφατα

Απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων ΤΩΡΑ! Συζητάμε, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας

Όλες και όλοι στη ΝΕΑ Σύσκεψη/Συνέλευση του ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την Πέμπτη 9/6, στις 5μμ, στο Θεατράκι της πλ. Κουμουνδούρου.

Η σύσκεψη/συνέλευση αποφασίστηκε μετά την Παρέμβαση που κάναμε ως Παναττικό Συντονιστικό Συμβασιούχων Covid ΟΤΑ στην συνεδρίαση της Εκτελ. Επιτρ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Δευτέρα 6/6 ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια τις απολύσεις.

Όπως είχαμε πει στην τελευταία συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού περιμέναμε την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτρ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να παρέμβουμε ζητώντας κλιμάκωση. Περιμέναμε την συνεδρίαση την Πέμπτη 2/6 η οποία αναβλήθηκε και πήγε για την Δευτέρα 6/6. Μια μικρή αντιπροσωπεία του Παναττικού Συντονιστικού προσπάθησε να πάρει το λόγο, αλλά δεν τα καταφέραμε αφού σύμφωνα με την γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ “δεν υπήρχε κανένα θέμα για κλιμάκωση στην ημερήσια διάταξη”.

Μιλήσαμε με διάφορους από την Εκτ. Επιτρ. διεκδικώντας να μάθουμε αν έχουν σκοπό να συζητήσουν οποιαδήποτε συνέχιση του απεργιακού αγώνα ενάντια στις απολύσεις, και η επίσημη δικαιολογία ήταν πως δεν γίνεται αυτή τη στιγμή γιατί εκρεμμεί η συνεδρίαση της αγωγής της ΔΑΣ ενάντια στα αποτελέσματα των εκλογών του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που έγινε πριν 3 εβδομάδες, που μπορεί να αναστείλει την δικαιοδοσία της νέας διοίκησης, μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Προφανώς αυτά τα εκλογικά παιχνίδια ΔΕΝ απασχολούν τους απλούς εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε πως διεκδικούμε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των Αγώνων και των Απεργιών.

Μετά την πολύ πετυχημένη απεργία με χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές στο δρόμο στις 24 Μάη, περιμένουμε την ανακοίνωση νέας απεργιακής κινητοποίηση ενάντια στις Απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων σαν συνέχεια του αγώνα που ξεκίνησε με τις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Εσωτερικών του Μ. Βοιρίδη και την μεγάλη Απεγία στις 24/5.

Εξάλλου τίποτα δεν έχει τελειώσει από την μεριά των πάνω από 4.500 συμβασιούχων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ρώσικη Ρουλέτα της εκδίκασης των Πάγιων Εντολών, των Ασφαλιστικών Μέτρων και των Αγωγών, ενώ ούτε από τη μεριά της ΚΕΔΕ (που εκτός από ευχολόγια δεν κάνει τίποτε άλλο στην διεκδίκηση των χιλιάδων χαμένων εργαζόμενων που δούλεψαν στην πρώτη γραμμή αυτά τα 2 χρόνια της πανδημίας), ούτε βέβαια από την μεριά της κυβέρνησης υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική των Απολύσεων χιλιάδων εργαζόμενων και των εργολαβοποιήσεων όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Το βάρος της αντίστασης πέφτει στα χέρια μας, εμάς των απλών εργαζόμενων, με τις πλάτες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων όπου και όταν στηρίζουν και της Ομοσπονδία που έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει χιλιάδες, να κλείσει τα γκαράζ και τα υπουργεία, και να αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει πίσω στην πολιτική της διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών.

Αυτή την πίεση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για να ακούσει δυνατά τη φωνή μας προσπάθησε να βάλει το Παναττικό Συντονιστικό Συμβασιούχων covid OTA, που με την στήριξη σωματείων μόνιμων και συμβασιούχων, αλλά και Επιτροπών, Ομάδων και μεμονομένων συναδέλφων από δεκάδες Δήμους της Αττικής, προσπάθησε να κλιμακώσει την αντίσταση και να δυναμώσει τη μάχη ενάντια στις Απολύσεις.

Ετσι συνεχίζουμε και τώρα. ΠΙέζουμε για νέες κινητοποιήσεις και οργανώνουμε νέες κινητοποιήσεις.

Από τις επαφές και τις συνομιλίες μάθαμε πως υπάρχει πιθανότητα νέας συνεδρίασης της Εκτελεστικής (πλέον μετά την απόφαση του δικαστηρίου) την ερχόμενη Τρίτη 14/6 ή Τετάρτη 15/6. Και πιθανόν να υπάρει και επισήμως θεματολογία για τις Απολύσεις και τους συμβασιούχους. Θέλουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Θα παρέμβουμε και στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με σκοπό να μας ακούσουν.

Άλλωστε τα αιτήματά μας και οι διεκδικήσεις μας παραμένουν πιο καίρια από ποτέ!

Συζητάμε, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας. ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην  Σύσκεψη/ Συνέλευση του Παναττικού Συντονιστικού Συμβασιούχων Covid OTA την Πέμπτη 9/6 στις 5μμ στο θεατράκι της πλ. Κουμουνδούρου.

– ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ
– Καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ Ανάγκες
– Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε Αορίστου Χρόνου
– ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ Εργασία για όλες και όλους
– ΜΟΝΙΜΟΙ και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ παλεύουμε ΜΑΖΙ

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις