Σωματείο Δήμου Καισαριανής: Αποχή των εργαζομένων από οποιαδήποτε εργασία | Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιούνη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, στο δημαρχείο, με απόφαση του ΔΣ, μετά από σύσκεψη με τους εργαζόμενους των συνεργείων (καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών), οι οποίοι συμμετείχαν και στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα που απαιτήσαμε να ικανοποιηθούν από τη Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου είναι :

1. Η άμεση καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του 2021 και τα οποία δεν είχαν δοθεί στους εργαζόμενους.

2. Η κανονική, ημερήσια παροχή του γάλακτος, που έχει να δοθεί από 1/1/2022

3. Ο προγραμματισμός και η διεξαγωγή των διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων που, βάσει της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρέπει να διενεργούνται τακτικά στο προσωπικό που εργάζεται σε ανθυγιεινές εργασίες

4. Η συντήρηση των οχημάτων– μηχανολογικού εξοπλισμού και οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ως εργαζόμενοι προχωρήσαμε σ’ αυτήν την κινητοποίηση, γιατί η δημοτική αρχή του κ. Βοσκόπουλου, αδιαφορεί για τα προβλήματά μας και μας εμπαίζει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ από τις 30 Μάρτη υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, για την καταβολή σε χρήμα των ΜΑΠ του 2021, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ για το γάλα δεν έχει γίνει ακόμη ο διαγωνισμός, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι τα ΜΑΠ και το γάλα, σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια πλήττει τα εισοδήματά και εξαφανίζει τους ήδη χαμηλούς μισθούς.

Η δημοτική αρχή, αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες της, να δώσει απαντήσεις και να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων, ο μεν δήμαρχος απουσίαζε (μας ενημέρωσαν ότι ήταν εκτός Ελλάδας), οι δε παρόντες αντιδήμαρχοι, δήλωσαν «άγνοια και αναρμοδιότητα», ειρωνεύονταν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους και επιχείρησαν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στις υπηρεσίες και σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Έφτασαν στο σημείο μετά την παράσταση διαμαρτυρίας να καλέσουνε τους προϊσταμένους των υπηρεσιών αυτών για να τους επιπλήξουν και να τους τρομοκρατήσουν!!!

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ειρωνικά και απαξιωτικά τους εργαζόμενους. Το ίδιο κάνει και στα δημοτικά συμβούλια, απέναντι στην όποια εμπεριστατωμένη κριτική, αποκαλύπτει την αντεργατική πολιτική της, που αποτελεί εξειδίκευση των κυβερνητικών επιλογών και τη τωρινής (ΝΔ) και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), κυβέρνησης που τη στηρίζουν αφού αποτελεί τον «υπηρέτη δυο αφεντάδων».

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η μόνη γλώσσα που αρμόζει στην αναλγησία και στην αντεργατική πολιτική και συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, είναι αυτή της αγωνιστικής κινητοποίησης για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Δηλώνουμε ότι αν η δημοτική αρχή συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και δεν δρομολογηθούν άμεσες λύσεις στα παραπάνω – και όχι μόνο – αιτήματα, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

ΜΕ πρώτο βήμα την ΑΠΟΧΗ από οποιαδήποτε εργασία το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές, μέχρι την τελική επίλυση των δικαίων αιτημάτων.

Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται τον εμπαιγμό και την κοροϊδία και θα συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις .


Το ΔΣ