«Βρίσκουμε κλειστές πόρτες»: Οι εποχικοί pυροσβέστες ζητούν από 2019 να τους καλύπτουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Με αφορμή τα όσα είπε ο πατέρας ενός πυροσβέστη που τραυματίστηκε στη φωτιά της Γλυφάδας

Μετά την καταγγελία του πατέρα του εποχικού Πυροσβέστη, ο οποίος τραυματίστηκε στη πυρκαγιά της Άνω Γλυφάδας, ότι στο 251 ΓΝ Αεροπορίας όπου διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες του είπαν πως δεν δικαιούται περίθαλψης καθώς είναι εποχικός και αν χρειαστεί περαιτέρω ιατρική βοήθεια θα πρέπει να απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο, το θέμα πήρε συνέχεια, με τις δηλώσεις του ΓΓ των εποχικών Πυροσβεστών.

Ο Παύλος Ανδρέου συγκεκριμένα, μίλησε για το αναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετώπισε συνάδελφός του ο οποίος λιποθύμησε (από τις αναθυμιάσεις και τον καπνό), μεταφέρθηκε στο 251, αλλά του είπαν πως αν χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, καθώς ως εποχικός πυροσβέστης δεν έχει κάλυψη στρατιωτικού νοσοκομείου, κάτι το οποίο αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφουν οι εποχικοί Πυροσβέστες και έχει τη μορφή σύμβασης ιδιωτικού δικαίου.

Όπως είπε στο Open ο κ.Ανδρέου, έχουν ζητήσει από το 2019 να αλλάξει αυτός ο όρος, αλλά σχολίασε ότι «βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Αυτό δεν αλλάζει» και πρόσθεσε πως για την επαναπρόσληψή τους, πρέπει κάθε χρόνο να περνούν 11-12 γιατρούς.


Πηγή: newsbreak.gr