16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΚΕ: Αφωνία Πιτσιλή σε καίρια ερωτήματα, κεντρικοποίηση του Κεφαλαίου και νέες δομές σε συνεργασία με Δήμους

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Πρόσφατα

Η «ανεξάρτητη» ΑΑΔΕ… υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με το ιδρυτικό νόμο. Είναι όμως σίγουρο – για όποιον έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει το σχετικό βίντεο μέχρι το τέλος – ότι θα σχηματίσει σαφή εικόνα για το τι σημαίνει… «κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΑΑΔΕ».

Παρ’ όλα αυτά όμως, η διαδικασία που έλαβε χώρα στη Βουλή, αποκάλυψε και μέρος των σχεδίων της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ για τις υπηρεσίες μας. Αξίζει λοιπόν να επισημανθεί η αναφορά του Διοικητή (πέραν όσων είπε και κυρίως όσων απέφυγε να πει ή να απαντήσει) στο γεγονός ότι η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους για τη δημιουργία ΝΕΩΝ δομών εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, αλλά και στην απόφαση για την κατάργηση και των τμημάτων Κεφαλαίου των εφοριών και τη δημιουργία κεντρικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με 130 και 60 υπαλλήλους αντίστοιχα.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί η αναφορά (στο πλαίσιο της συζήτησης) στην Αντι-αξιολόγηση που ‘’τρέχει’’ στο eforiakoi.org με τη διατύπωση ερωτημάτων προς τον Διοικητή, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα της Αντι-αξιολόγησης αυτής, απ’ τον Βουλευτή Κρίτων Αρσένη.

Επιπλέον ερωτήματα που τέθηκαν από Βουλευτές, όπως για παράδειγμα… αυτά για τη λειτουργία των υπηρεσιών και το μέλλον αυτών της περιφέρειας (Κρ. Αρσένης) ή το τι πρόκειται να γίνει με τις εφορίες και το πόσες θα παραμείνουν (Χάρης Καστανίδης)… δεν απαντήθηκαν.

Δείτε το σχετικό VIDEO

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις