16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΕΝΕΝ: Γαλάζιες νύχτες – Αντεργατικές δράσεις και πρακτικές!

Πρόσφατα

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη αποφάσισαν από κοινού να παρατείνουν την Παρασκευή 3/6/2022 το ωράριο εργασίας των καταστημάτων στην πόλη έως τις 12 τα μεσάνυχτα!

Προπαγανδιστικά ονόμασαν αυτήν την αντεργατική τους πρωτοβουλία ως “γαλάζια νύχτα”!!

Πρόκειται για μία βαθιά αντεργατική πρακτική η οποία αποτελεί συνέχεια δίπλα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διευρύνεται στον κλάδο, αυτό των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των σπαστών ωραρίων, της εξουθενωτικής δουλειάς, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και τώρα ως συνεχιστές αυτής της πολιτικής επιβάλλουν και αυτοί εργασία έως τα μεσάνυχτα!

Οι αντεργατικές αυτές μέθοδοι και η οργάνωση των “νυχτερινών εκδηλώσεων” δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ωφελήσουν τα μικρά καταστήματα, τα οποία και τα ίδια δεινοπαθούν από την οικονομική κρίση, την ανέχεια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και την ακραία λιτότητα που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 έως σήμερα!

Ουδόλως φαίνεται πως απασχολεί τους διοργανωτές το γεγονός ότι για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους στην διάρκεια της διετούς πανδημίας και σήμερα με το ξέσπασμα του Ρώσο-ουκρανικού πολέμου, που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν εκτιναχθεί σε αστρονομικά υψηλά επίπεδα, έχει καταστεί απαγορευτική ακόμη και η είσοδός τους στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά και όλης της χώρας.

Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Σωματείων και των εργαζομένων ενάντια στις μαύρες και εφιαλτικές νύχτες που οργανώνουν οι μεγαλέμποροι και ο Δήμος Πειραιά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις