Καταγγελία Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας για απόλυση εργαζομένου που αρνήθηκε την «οικειοθελή»

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Coca-Cola 3Ε που μετά την άρνηση του συναδέλφου Ρουτζούνη Γιώργου να αποχωρήσει «οικειοθελώς» προχώρησε στην απόλυση του με την αιτιολογία πως δεν υπάρχει θέση στην εταιρεία.

Ο συνάδελφος λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια της εργασίας του, έχασε την όρασή του από το δεξί του μάτι και έχει υποστεί τρία καρδιολογικά χειρουργεία (αγγειοπλαστική) που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις ψυχολογικές πιέσεις για να παραιτηθεί από την εταιρεία. Μετά την απώλεια της όρασης του έχει αποκτήσει 67% αναπηρία. Όταν η εργοδοσία τον μετέφερε στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα διεκδίκησε ότι απορρέει από τις συμφωνίες του επιχειρησιακού σωματείου και της εταιρείας. Μεταξύ άλλων και τις τριετίες που εργοδοσία παράνομα δεν απέδιδε στους εργαζόμενους του εργοστασίου στα Οινόφυτα.

Η σκληρή και ανάλγητη απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει τον συνάδελφο εκτός από άδικη και παράνομη εντάσσεται στα σχέδια της τρομοκράτησης  και εκφοβισμού των εργαζομένων, να υπάρχει «σιγήν ιχθύος» στον εργασιακό χώρο, να μην διεκδικεί κανείς τα δικαιώματα του. Αξίζει να αναφερθεί πως η εργοδοσία με τη μορφή των «οικειοθελών» αποχωρήσεων έχει προβεί σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων κυρίως στο χώρο των πωλήσεων. Και πρόσφατα στους συναδέλφους που εργάζονταν στο πιστωτικό τμήμα, τους αντικατέστησε με εργολαβικούς εργαζόμενους.

Το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Γιώργο Ρουτζούνη και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η εταιρεία να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου και θα ενημερώσουμε όλες τις αρμόδιες αρχές και τις Οργανώσεις των εργαζομένων για τις μεθοδεύσεις της  Coca-Cola 3Ε.