Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στις συνεχιζόμενες ισραηλινές θηριωδίες | Σάββατο 4 Ιούνη, 5μμ.

Το ΜΕΤΑ καλεί κάθε εργαζόμενο/η, συνταξιούχο, τη νεολαία  να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων, το Σάββατο 4 Ιούνη στις 5μμ. στην πλατεία Συντάγματος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την έναρξη του «Πολέμου των Έξι ημερών» , που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Συρίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας (Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης).

«Στην πορεία της σημαίας», που διοργάνωσαν οι ισραηλινές αρχές την προηγούμενη Κυριακή,  δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί φασίστες, με τη συνδρομή του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας  επιτέθηκαν στους πολίτες  που πραγματοποίησαν  αντιδιαδηλώσεις προκειμένου να προασπίσουν τους Ιερούς Τόπους της Ιερουσαλήμ και τη ζωή  του  Παλαιστινιακού λαού, που αντιστέκεται στην  ψευδο-ενοποίηση . Το μένος τους προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές  σε περιουσίες  Παλαιστινίων στις γειτονιές της Αν. Ιερουσαλήμ, αφού επιτέθηκαν ρίχνοντας  ακόμα και βόμβες , ενώ εκατοντάδες άοπλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται,  αφού κινδυνεύει η γη τους από την ολοκληρωτική άλωση της. Αντιστέκονται στην εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία του λαού τους με τις ευλογίες της Δύσης που  καλύπτει  τα απάνθρωπα ισραηλινά εγκλήματα  στηρίζοντας  απροκάλυπτα την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ μέσα στην ιστορική γη της  Παλαιστίνης,  ενώ ο κατακτητής  έχει αποκλείσει κάθε προοπτική σύστασης παλαιστινιακού κράτους.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές  που οι Ισραηλινοί  προετοιμάζονται για μια νέα πολεμική σύγκρουση στη Γάζα, ενώ σχεδιάζουν ακόμα και την ανάπτυξη  επιθετικών ελικόπτερων  πάνω από την Τζενίν  για να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστίνιους, ξυπνώντας μνήμες της δεύτερης Ιντιφάντα, η αλληλεγγύη μας είναι η ασπίδα των Παλαιστινίων, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για  τον επαναπατρισμό των  προσφύγων , την  ελευθερία,  την αυτοδιάθεση  και τη  δημιουργία ανεξάρτητου κράτους  στην πατρική τους γη.

Όλοι και όλες το Σάββατο 4 Ιούνη 2022
στις 5μμ., στην πλ. Συντάγματος, Αθήνα

στην παράσταση καταδίκης της ισραηλινής κατοχής και ενάντια στις συνεχιζόμενες φασιστικές πρακτικές του κράτους του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.