Ενιαίος Σύλλογος ΨΝΑ: Μη καταβολή δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά, υπερωρίες, Κυριακές και αργίες

Πρόκληση αποτελεί για κάθε εργαζόμενο η καθυστέρηση της πληρωμής των εφημεριών του επιστημονικού προσωπικού, των  δεδουλευμένων και της υπερωριακής εργασίας (νυχτερινά – αργίες – Κυριακές ) του μηνός Απριλίου, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 2ο τρίμηνο 2022 (Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος). Απλήρωτες είναι και οι πρόσθετες εφημερίες των ψυχολόγων από τον Μάρτιο.

Δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτηση μας καθώς εργαζόμαστε  μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, λόγω των αυξανόμενων εισαγωγών, των  αλλεπάλληλων βαρδιών με ένα πολλές φορές ρεπό, με πολλές χρωστούμενες ημέρες που προστίθενται στο «μακρύ  κατάλογο» των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό και των κανονικών αδειών.

Την ίδια ώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη βασικής ανάγκης και κατανάλωσης στο νοικοκυριό, ενώ παρακολουθούμε να συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, με τους περίφημους «αναπτυξιακούς νόμους».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εφοπλιστικών ομίλων – που αυξάνουν συνεχώς τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – των οποίων οι 41 προκλητικές φοροαπαλλαγές είναι κατοχυρωμένες με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, η ετήσια τακτική επιδότηση τους έχει φτάσει τα 138 εκατ. ευρώ, ενώ θα εισπράξουν επιπλέον 670 εκατ. ευρώ από τα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα “Νέαρχος”!

Από έκτακτη συνάντηση που υπήρξε με την Διοίκηση  και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, η εικόνα που δόθηκε ήταν πως ενώ οι υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, περιμένουν από τη διεύθυνση οικονομικής υπηρεσίας του Υπουργείου να προχωρήσει στην εκταμίευση των προϋπολογισμών του 2ου τριμήνου για τις Υ.ΠΕ ,προς το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να “τρέξει” τη διαδικασία της εκταμίευσης του προϋπολογισμού με  την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τον Απρίλιο στις 10 Ιουνίου και επιπλέον οι ψυχολόγοι για το μήνα Μάρτιο που τους οφείλεται, χωρίς να υπάρχουν δικαιολογίες.