15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΠΑ: Υποκρισία, αποποίηση και συγκάλυψη επιλογών και ευθυνών Πατούλη για τις απολύσεις των ΙΔΟΧ

Πρόσφατα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων

Με τα «ευχαριστώ» προσπαθεί να συγκαλύψει πολιτικές επιλογές και ευθύνες
η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη/ΝΔ

Με ένα μνημείο υποκρισίας, αποποίησης και συγκάλυψης πολιτικών επιλογών και ευθυνών αποχαιρέτησε χθες με ένα Δελτίο Τύπου της η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη τους εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής.

  • Θεωρεί πως με «τις θερμές ευχαριστίες του» στους ΙΔΟΧ μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της για τις απολύσεις που υπόγραψε χθες. Γι αυτό εξάλλου κατά την προσφιλή τακτική όλων των αστικών κυβερνήσεων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων που στηρίζουν αυτό το χάλι των φτηνών και αναλώσιμων εργαζομένων τις απολύσεις τις βαφτίζουν «ολοκλήρωση των συμβάσεων».

Λες και δεν έχει ευθύνη, συμμετοχή και συνενοχή στο νομικό οπλοστάσιο (Συνταγματική απαγόρευση για την μετατροπή των συμβάσεων των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, υποχρεωτική άσκηση όλων των ένδικων μέσων από τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους κλπ) και κυρίως στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησής του κι όλων των αστικών κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «κόστος» που πρέπει να μικραίνει για να μην συγκρούεται με τις «αντοχές» της οικονομίας και των κερδών κι όχι ως παραγωγούς – δημιουργούς του παραγόμενου πλούτου.

  • Δηλώνει «συμπαραστάτης», που «θα είναι δίπλα τους  σε κάθε νομική προσπάθεια»!!!, θεωρώντας πως οι ΙΔΟΧ έχουν μνήμη «χρυσόψαρου» και ξεχνούν την απόφασή του για άσκηση έφεσης στη θετική δικαστική απόφαση, που έκρινε τις συμβάσεις τους ως ΙΔΑΧ ή ότι δεν συνομολόγησε δικηγόρος της Περιφέρειας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε δύο αγωγές κ.α.
  • Αντί να μιλήσει για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αναφέρει ότι «κάλυπταν τεράστια κενά και ανάγκες», «έκτακτες ανάγκες και κενά που υπήρχαν λόγω της πανδημίας»!!!
  • Προσπαθεί να γλυκάνει το χάπι της ανεργίας με το αίτημα της «μοριοδότησης» και την εξέταση της «δυνατότητας νομοθετικής πρόβλεψης προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν ηρωικά όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας να τύχουν ειδικής αντιμετώπισης σε μελλοντικές διαδικασίες πρόσληψης  προσωπικού»!!! κάνοντας πως δεν ξέρει ότι ήδη το ΣΤΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικές τέτοιες ρυθμίσεις, που έγιναν στο χώρο της υγείας και γι αυτό έχουν πλέον ακυρωθεί…

Απέναντι σε όλα αυτά μία είναι η απάντηση.

Αγώνας ανυποχώρητος απέναντι στις απολύσεις, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Αγώνας και απαίτηση για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και    μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις