26.4 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Σύλλογος Δήμου Καισαριανής: Παράσταση διαμαρτυρίας για την καταβολή ΜΑΠ και γάλακτος | Παρασκευή 3 Ιούνη

Πρόσφατα

Σχόλιο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, με μεγαλύτερη συχνότητα, το φαινόμενο, σε πολλούς δήμους της χώρας, δεν παρέχονται, στους εργαζόμενους, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα.

Η κατάσταση αυτή, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, έκρηξης της ακρίβειας και ανόδου των τιμών σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα, γίνεται ακόμα πιο σημαντική, μιας και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από ασθένειες και εργατικά ατυχήματα, ενώ το εισόδημά τους εξανεμίζεται και αυτοί αναγκάζονται να αγοράζουν, με δικά τους έξοδα, τα ΜΑΠ και το γάλα, για τη δική τους ασφάλεια.

Αλλά και οι “λύσεις” που πολλές φορές προτείνονται είναι προβληματικές, δείχνουν απλά μια διεκπεραιωτική λογική, χωρίς να υπολογίζεται ο εργαζόμενος. Ετοιμάζεται πχ να δοθεί το γάλα στους εργαζόμενους του δήμου Καισαριανής, από 1/1/2022 έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, αναδρομικά, αλλά και μετά μέχρι τέλος του έτους, σε κουτιά εβαπορέ!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν την αποτίμηση και καταβολή, των αναδρομικών σε χρήμα, γιατί οι εργαζόμενοι τα έχουν αγοράσει, αλλά και γιατί αποτελεί υποκρισία και κοροϊδία να δοθούν σε κουτιά αναδρομικά, και από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού να καταβάλλεται καθημερινά φρέσκο γάλα.


Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Όπως είναι γνωστό συνεχίζεται από τη Δημοτική αρχή του Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου:

  1. Η  ΜΗ καταβολή των Ατομικών Μέσων Προστασίας 2021 ( αποτίμηση σε χρήμα) ενώ έχει παρθεί εδώ και μήνες η Σχετική απόφαση σε  Δημοτικό  Συμβούλιο.
  2. Η ΜΗ παροχή των ΜΑΠ του 2022.
  3. Η ΜΗ παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ.
  4. Η διατήρηση των ελλείψεων προσωπικού που έχουν σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και τα συχνά εργατικά ατυχήματα.
  5. Η  ελλιπής συντήρηση οχημάτων και η έλλειψη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που καθιστούν πολύ πιθανό τον κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος και  επικίνδυνες για τη ζωή μας τις συνθήκες εργασίας.
  6. Η ΜΗ διεξαγωγή των διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων που βάσει της ΣΣΕ πρέπει να διενεργούνται τακτικά στο προσωπικό που εργάζεται σε ανθυγιεινές εργασίες όπως και ο αναγκαίος εμβολιασμός τους (τετάνου, ηπατίτιδας κ.α)

Η δημοτική αρχή επικαλείται σταθερά την έλλειψη χρημάτων, την ίδια στιγμή που βρίσκει χρήματα για την αμοιβή δεκάδων εξωτερικών «σύμβουλων»  και «συνεργατών»  στους οποίους εκτός από τις παχυλές αμοιβές μεταφέρει  και αντικείμενα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και πιο οικονομικά, από τις υπάρχουσες αν και υποστελεχωμένες υπηρεσίες, με  μεγάλες  ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Όμως δεν διεκδίκησε το παραμικρό από την κυβέρνηση είτε ως Δήμος, είτε σε αγωνιστική συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους αλλά και σε γενικότερο επίπεδο αφού είναι γνωστό ότι παρόμοιο προβλήματα αντιμετωπίζουν λίγο πολύ όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Μάλλον θέλει να εμφανίζεται ως ο κάλος μαθητής που μένει ήσυχος στο μάθημα για να πάρει έναν κάλο βαθμό από την κυβέρνηση και ίσως τη στήριξη για την επανεκλογή του

Η ανάγκη παρέμβασης σε αυτές τις αρνητικές για τους εργαζόμενους στο Δήμο εξελίξεις,  συζητήθηκαν στο ΔΣ του Συλλόγου το όποιο ανταποκρινόμενο και στην εκφρασμένη διάθεση των συναδέλφων ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να προχωρήσει σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  στο Δημαρχείο Καισαριανής την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί.

Το ΔΣ καλεί όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους, της καθαριότητας, του πρασίνου και της τεχνικής υπηρεσίας σε  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τα ΜΑΠ και το γάλα που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων, αποτελούν «δέσμια αρμοδιότητα» της διοίκησης του Δήμου, μαζί με τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις κλπ., σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες και έχουν αναγκαστεί να τα προμηθευτούν μόνοι τους από τους πετσοκομμένους μισθούς τους ή όταν αδυνατούν οικονομικά να τα αγοράσουν βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και την προφύλαξή τους από τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Στις σημερινές συνθήκες, της έκρηξης της ακρίβειας σε όλα τα βασικά μέσα λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να επιβαρύνονται με δαπάνες που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τους παρέχει και που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συνάδελφοι. Κάθε μέρα πρέπει να δίνουμε αγώνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ  απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή και μια κυβέρνηση που έχουν κοινό στόχο τη μείωση του “εργατικού κόστους”, για να εξοικονομήσουν χρήματα υπέρ των εργολάβων, των κατασκευαστών, των επιχειρηματικών ομίλων

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Με μαζικές διαδικασίες και με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ.

Οργανώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας και την ασφάλεια της ζωής μας.

Για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις