19.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Σωματείο Δήμου Βύρωνα: Να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους

Πρόσφατα

Την Τρίτη 24 Μάη, πραγματοποιήθηκε απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση στην πλατεία Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από την Αττική, αλλά και από εκατοντάδες εργαζόμενους από την περιφέρεια. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η συμμετοχή, η αγωνία κι ο παλμός του κόσμου που παραβρέθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση έδωσε το μήνυμα ανάγκης για αγώνες αποτελεσματικούς και νικηφόρους.

Ωστόσο, η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση μπορούσε κι έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προχώρησε στην ανακοίνωση μιας απεργιακής κινητοποίησης, και αυτό κάτω από την πίεση εργαζομένων συμβασιούχων, χωρίς να δώσει μία προοπτική για την επόμενη μέρα, μετά την απεργία  της Τρίτης.

‘Όλα αυτά τα χρόνια η ίδια πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγεί σε στραγγαλισμό κ αφανισμό του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας. Οι συμβασιούχοι έχουν τριπλασιαστεί από το 2012,το μόνιμο προσωπικό είναι εξαθλιωμένο και γερασμένο, ενώ οι ιδιώτες έχουν μπει σε πολλούς δήμους της χώρας, όπως και στον δικό μας.

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια έχει γίνει καθημερινότητα, που ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει γίνει τρόμος, που η επίσκεψη στα βενζινάδικα έχει γίνει εφιάλτης, είναι αδιανόητο να τους επιτρέπουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Είναι αναγκαίες όσο ποτέ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ακρίβειας, μετά από 12 χρόνια τουλάχιστον, περικοπών και μειώσεων των μισθών, που δεν κατάφεραν να μας κάνουν να συνηθίσουμε τη μισή και στερημένη ζωή, είναι απαραίτητο να ζητήσουμε εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας.

Το σχέδιο της πολιτικής τους είναι ένα μικρό, στενό κι ευέλικτο δημόσιο, με χιλιάδες συμβασιούχους και δεκάδες επενδυτές ιδιώτες, αναπτυξιακούς οργανισμούς, που θα καλύπτουν τα κενά με το αζημίωτο. Το πάζλ ενός τέτοιου “δημοσίου” συμπληρώνεται με την πολυπόθητη για την κυβέρνηση αξιολόγηση που επαναφέρει την απόλυση και την άρση της μονιμότητας, εάν κάποιος/α έχει τέσσερις φορές αρνητική αξιολόγηση. 

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ είναι από την ίδια πλευρά, εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Στόχος τους το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων μας, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με ελαστικές μορφές εργασίας, σκοπός τους  η ολοκληρωτική άλωση των υπηρεσιών των δήμων από τους ιδιώτες. Αυτές τις κατευθύνσεις δίνει η ευρωπαϊκή ένωση, αυτή είναι η απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συγκαλέσει Γενικό Συμβούλιο και σύσκεψη όλων των Δ.Σ των σωματείων, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν:

  • Καμιά απόλυση εργαζομένου.
  • Κατάργηση της επαίσχυντης τροπολογίας για υποχρεωτική  άσκηση ενδίκων μέσων κατά πρωτοβάθμιων θετικών δικαστικών αποφάσεων από μεριάς των δημοτικών αρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις