19.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κατέβασαν τα «ρολά» στις δασικές υπηρεσίες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Κρήτης

Πρόσφατα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΣΕΑΔΕ:

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

Δέκα ολόκληρους μήνες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, για μεταφορά των δασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο ΥΠΕΝ, το “επιτελικό κράτος” της ΝΔ, δίνει τα ρέστα του και σε συνεργασία με τους δυο άριστους εκλεκτούς, ορισμένου χρόνου συντονιστές Μακεδονίας-Θράκης και Κρήτης, αποφάσισαν σήμερα 1 Ιουνίου 2022, να διακόψουν το πρωτόκολλο, την Ίριδα, τη Διαύγεια κλπ. από όλες τις δασικές υπηρεσίες.

Χτύπησαν” πάλι, πριν καλά – καλά “στεγνώσει το μελάνι” από την ανανέωση της θητείας των δυο αυτών συντονιστών, αγαπημένων και επιλεγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ, αφού υπηρετήσαν αποτελεσματικά την ίδια αντιλαϊκή και αντιδασική πολιτική και των “δυο αφεντάδων”, (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), οι δυο “γνωστοί και μη εξαιρετέοι συντονιστές, (Ι. Σάββας της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης και Μ. Κοζυράκη της Κρήτης, η οποία έχει εναντίον της ακυρωτική Εφετειακή απόφαση για αποφάσεις καθαίρεσης και δίωξης συναδέλφων).

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικά οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, για την συνεχιζόμενη απαξίωση της δασικής υπηρεσίας, το “μπάχαλο” που υπάρχει, στο ΥΠΕΝ (δεν έχουν ακόμη υπογράφει ούτε η διαπιστωτική των Αποκεντρωμένων, ούτε του ΥΠΕΝ – άρα οι εργαζόμενοι ανήκουν ακόμη τυπικά στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αλλά πληρωθήκαν από το ΥΠΕΝ, δεν περιγράφονται τα προσόντα επιλογής σε θέσεις προϊσταμένων και πόσα άλλα..), που εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες. δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους πολίτες για το παραμικρό αίτημα, δεν μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε συναλλαγή με κάθε ενδιαφερόμενο, δεν μπορούν ούτε καν να εκδοθούν εντολές μετακινήσεις των οχημάτων και των δασικών υπάλληλων για περιπολίες.

Θυμίζουμε ότι ήταν πολυάριθμες οι ανακοινώσεις και καταγγελίες του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της 5ετους θητείας των ορισμένου χρόνου τοποτηρητών – συντονιστών. Είναι αυτοί οι συντονιστές, που με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, καταπάτησαν εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση των κυβερνήσεων, τόσο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τους διόρισε, όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ που τους διατήρησε και τους χρησιμοποίησε ως μακρύ χέρι.

Η κυβέρνηση έκρινε ότι ιδιαίτερα οι δυο συντονιστές υλοποιούν και εξειδικεύουν την κυβερνητική πολιτική με “άριστο” τρόπο.

Προξενεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι ο Υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη επίσημη συνάντηση 7μελούς διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας (1η Μάρτη 2021), μας δήλωσε δημόσια, ότι η κατάσταση με τους συντονιστές και τα προβλήματα που δημιουργούν δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι: «..έχουν δημιουργηθεί 7 μικροί θεοί που δεν λογοδοτούν πουθενά. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και υπόσχομαι ότι σε έναν μήνα θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία..».

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς (Περιβάλλοντος, Εσωτερικών), να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων, των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις