10.7 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: Στήριξη στους εκπαιδευτικούς Ντίνα Ρέππα και Κώστα Κορδάτο

Πρόσφατα

Ανάκληση της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για «δυνητική αργία» στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

  • Μείζον Θέμα Δημοκρατίας προκύπτει από την τιμωρητική και εξοντωτική απόφασης της Υπουργού Παιδείας να θέσει σε «δυνητική αργία» τον συνάδελφο εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο Τομέα του ΕΚ Αγρινίου, για την μη παροχή τηλ-«εκπαίδευσης».

  • Με την εν λόγω μεθόδευση, καταργείται η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας, που εισηγήθηκε να μην τεθεί σε αργία!

  • Αγνοείται ακόμα η απόφαση – ΕΝΤΟΛΗ του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ να ανασταλεί η απόφαση της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών!

  • Με την απόφασή της, η υπουργός επαναφέρει έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη-Μητσοτάκη), που είχε καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας!

Η κ. Κεραμέως «αποφασίζει» και «διατάζει» με συνοπτικές διαδικασίες, να τεθεί σε δυνητική αργία ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου.

Απόφαση που είναι σε αντίθεση με την ομόφωνη εισήγηση – απόφαση (5-0, πράξη 1η/07-01-2022) του Α’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εισηγήθηκε (ως έχει την αρμοδιότητα από το νόμο), να μην τεθεί ο Κώστας Κορδάτος σε δυνητική αργία.

Με την απόφαση αυτή η υπουργός παιδείας, ακυρώνει τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια όρισε αλλά και τον θεσμικό τους ρόλο.

Η Υπουργός αγνόησε παντελώς την εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, το οποίο κατόπιν προσφυγής του εκπαιδευτικού Κορδάτου Κώστα, αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών του, λόγω δήθεν απουσίας από τα καθήκοντά του.

Η Υπουργική Απόφαση που θέτει σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό – δημόσιο υπάλληλο, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση και με το γνωμοδοτικό έγγραφο υπ’ αριθμ. 4758/11-1997/14-09-2012 του Ν.Σ. τ Κ., του γραφείου Πατρών, που υπάγεται διοικητικά η υπηρεσία.

Στην περίπτωση του Κ.Κορδάτου η απόφαση της υπουργού λέγει το εξής τραγικό για τα νομικά δεδομένα ότι: «φέρεται να απουσίαζε…»(;) Άρα θέτει κάποιον υπάλληλο και μάλιστα πολύτεκνο σε «δυνητική αργία» και του κόβει το μισθό, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη και πεπεισμένη η διοικητική ιεραρχία γι’ αυτό που εγκαλείται!!!

Το ιστορικό της υπόθεσης, αν και γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορά μια εκπρόθεσμη αναφορά με ιδιοτελή στόχο, για δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη λεγόμενη τηλ-«εκπαίδευση» και για διάστημα στη δια ζώσης που τα εργαστήρια ήταν παράνομα κλειδωμένα και χωρίς η αναφορά αυτή, να τεκμηριώνεται και να αποδεικνύεται.

Σχετικά με την δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη δια ζώσης εκπαίδευση, που ξεκίνησε μετά το lockdown την 1η Φεβρουαρίου 2021, τα επίσημα έγγραφα, που έχει στην διάθεσή του ο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Πώς γίνεται ο Κ. Κορδάτος ως εκπαιδευτικός να συμμετέχει σε συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων ΕΠΑΛ, με τηλεδιάσκεψη (υπάρχουν στοιχεία) και να του ζητά το ΕΠΑΛ να καταθέσει βαθμολογία Α’ Τετραμήνου Σχ. Έτους 2020-2021 και μετά από την παρέλευση μηνών στη δια ζώσης εκπαίδευση να θυμούνται ότι απουσίαζε;

Από την άλλη, ποιός μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά την άποψη του υπουργείου ότι τα μηχανολογικά εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιούνται από το κινητό τηλέφωνο; Για όλα τα προηγούμενα εξ άλλου, ο εν λόγω εκπαιδευτικός και Πρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ- ΣΕΛΕΤΕ, ενημέρωσε εγγράφως και εγκαίρως τόσο την Υπουργό, όσο και το ΙΕΠ ως κλαδική οργάνωση (ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ).

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η υπουργός δέχθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο απουσίας το myscool του ΕΠΑΛ, ενώ έπρεπε να γνωρίζει ότι τα στελέχη των Εργαστηριακών Κέντρων δεν ανήκουν στο ηλεκτρονικό σύστημα, των σχολικών μονάδων, που υπάγονται οργανικά.

Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν το αποκρουστικότερο πρόσωπο της εξουσίας. Προκαλούν και η απάντηση θα είναι άμεση, από τους εκπαιδευτικούς.

Στηρίζουμε τον συνάδελφό μας Κώστα Κορδάτο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρο της ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ – ΣΕΛΕΤΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Ζητούμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας, να λάβουν αποφάσεις πολιτικής, ηθικής και οικονομικής στήριξης στο συνάδελφό μας Κώστα Κορδάτο.


Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικού Ρέππα Ντίνας, μέλους του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι!

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ υιοθετεί το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα στήριξης της ΓΣ του ΣΕΠΕ “Αριστοτέλης” στην εκπαιδευτικό του συλλόγου Ρέππα Ντίνα, απέναντι σε καταγγελία της διευθύντριας του 99ου ΔΣ Αθήνας:

«Με ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας καταγγέλλουμε με τον πιο σαφή και κάθετο τρόπο την διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιά, για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής ενημέρωσης, έκφρασης, ελευθερίας και δράσης των μελών του συλλόγου μας καθώς και για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και πρακτική. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια με δική της αίτηση διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου μας γιατί ενοχλήθηκε όταν ο σύλλογός μας ξανά με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε «προτάσεις» της σχετικά με τη συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με τις οποίες απαγόρευε τη συμμετοχή των ειδικοτήτων και ζητούσε «…οι ημερίδες αυστηρά θα έπρεπε να γίνονται μόνο ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ». Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει κι άλλες φορές, απόπειρες να απαγορεύσουν με διάφορες δικαιολογίες την είσοδο στα σχολεία μελών του ΔΣ, εκπροσώπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ή μελών της Επιτροπής Αγώνα που ζητούν να ενημερώσουν δια ζώσης τους συναδέλφους.

Η διευθύντρια του 99ου ΔΣ, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων στο μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη, Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδή καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Καταγγέλλουμε τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές καθώς και τις καταδοτικές πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς!

Σε μια μαύρη περίοδο όπου το Υπουργείο έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που απειλεί με ραβασάκια, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Υπενθυμίζουμε σε όλες/ους και σε κάποια από τα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας που φαίνεται ότι θρονιάστηκαν ήδη στους αξιολογικούς τους θρόνους και τρέχουν με ταχύτητα φωτός να εφαρμόσουν κάθε εγκύκλιο που καταφθάνει από το Υπουργείο «επειδή είναι νόμος», ότι η συνδικαλιστική ελευθερία, δράση και έκφραση ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ και η παρεμπόδισή της είναι, εκτός από ηθικά απαράδεκτη και αντισυναδελφική, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Ο νόμος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν χαρίστηκε από καμιά εξουσία αλλά επιβλήθηκε στην εξουσία με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων αυτού του τόπου που ύψωσαν το ανάστημά τους σε κατοχικές, αντιδημοκρατικές και δικτατορικές κυβερνήσεις.

Η επίκληση διαφόρων δικαιολογιών ώστε να μην γίνονται συνδικαλιστικές ενημερώσεις είναι φαιδρή δικαιολογία για την αμφισβήτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας σε ένα δημόσιο σχολείο που μπαινοβγαίνουν θεσμικοί παράγοντες (πρόεδροι σχολικών επιτροπών, συντονιστές εκπαίδευσης, η κυρία Υπουργός και οι παρατρεχάμενοί της) χωρίς να ακολουθείται ΚΑΝΕΝΑ υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που θεωρούνται απολύτως ασφαλείς για τους μαθητές του σχολείου τους, βαφτίζονται «κίνδυνος» για τους μαθητές των διπλανών σχολείων!

Καλούμε όλες/ους τις/ους συναδέλισσες/φους να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα του σωματείου, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα τραμπουκισμού μελών του συλλόγου που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Δεν αποδεχόμαστε ότι η πολιτική μας σκέψη πρέπει να προέρχεται ΜΟΝΟ από τα κρατικοδίαιτα μεγαλοκάναλα, ότι οι τοίχοι των σχολείων μας επιτρέπεται να καλύπτονται – με υπηρεσιακή διαταγή – ΜΟΝΟ από τις προπαγανδιστικές αφίσες των προγραμμάτων της ΕΕ.

Κρατάμε τον πολιτικό διάλογο ζωντανό και ελεύθερο, αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον έλεγχο σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών, συνειδήσεων ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Kαλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να εκδώσουν ανάλογα ψηφίσματα και να προστατεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα υπερασπίσουμε κάθε εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τον με όλα τα μέσα∙συνδικαλιστικά και πολιτικά»,

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις