ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Απεργούμε και διαδηλώνουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο (15-06-2022)

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι φασίστες στη φυλακή – όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις!

Απεργούμε και διαδηλώνουμε την Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
Συγκέντρωση στις 08:00 στο σταθμό μετρό Αμπελοκήπων
και πορεία στο Εφετείο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ξεκινά στο Εφετείο στις 15 Ιούνη. Είναι μια μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο. Τους ανοίγει το δρόμο η κυβέρνηση, που στριμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την πανδημία και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της ΧΑ που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αγωνιστών των κινημάτων δεν χρειάζονται επιείκεια αλλά παραδειγματική καταδίκη ξανά.

Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα. Έτσι θα σταλεί μήνυμα να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ξανά με νέο μανδύα.
Στις 15 Ιούνη διαδηλώνουμε μαζικά έξω από το Εφετείο! Καλούμε την ΑΔΕΔΥ & τη Δ.Ο.Ε. να προκηρύξουν απεργία για τις 15 Ιουνίου 2022.  Ποτέ ξανά φασισμός!