Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Νόμιμη έκρινε τη σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε νόμιμη την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα, 1η Ιουνίου, το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αγωγή, η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση. Η αγωγή συζητήθηκε χθες και σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε.

Συνεπώς, σήμερα οι Θεσσαλονικείς, θα μετακινηθούν με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ απεργούν καταγγέλλοντας έλλειψη 120 οχημάτων, 250 οδηγών αλλά και τον εμπαιγμό του προσωπικού από διοίκηση και κυβερνητικά στελέχη.

Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, υποστηρίζει πως έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και πως «δεν υπάρχει κάποια διαφωνία» αλλά χρειάζεται… χρόνος.


Πηγή: efsyn.gr