ΣΜΤ: Κινητοποίηση στην «GREEN PROPERTIES» ενάντια σε απόλυση εργαζόμενης | Πέμπτη 26 Μάη

Η επίθεση της GREEN PROPERTIES στα δικαιώματά μας δε θα περάσει!

Να ανακληθεί η απόλυση! Φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

(Νέα κινητοποίηση στην έδρα της εταιρείας
την Πέμπτη 26/05, 8:30 π.μ., Αλ. Πάντου 33, Καλλιθέα)

Η Green Properties είναι όμιλος εταιρειών που εκτός απ’ τη μελέτη -κατασκευή –πώληση κατοικιών και γενικά τη διαχείριση ακινήτων (όπου εργάζονται δεκάδες μηχανικοί) διαχειρίζεται και άλλες δραστηριότητες όπως στην παραγωγή ενέργειας με κατασκευή και διαχείριση πολλών Φ/Β πάρκων, αλυσίδα supermarkets (362 Grocery), Petshops και διάφορες άλλες επενδυτικές δραστηριότητες,

Ωστόσο όπως κάθε επιχερηματικό «success story» έτσι και το συγκεκριμένο στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων, που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας κάθε «ευεργέτη» -επενδυτή. Εκμετάλλευση που πλλαπλασίαζεται απ’ την εργασία των μηχανικών με το Μπλοκάκι, με πολύ χαμηλούς μισθούς και τις διαφορετικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς εργασιακά δικαιώματα μέσω των οποίων καταστρατηγούνται τα ωράρια, οι άδειες, η υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οι αποζημιώσεις απόλυσης και άλλα πολλά.

Οι εργαζόμενες/-οι μισθωτοί τεχνικοί της εταιρείας έιχαν ήδη απευθυνθεί στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για συμβουλές και στήριξη απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς τρομοκρατίας μέσω και της διαρκούς «ανακύκλωσης» εργαζόμενων. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ΣΜΤ η εταιρεία αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί μας. Μάλιστα προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης που απολύθηκε λόγω συμμετοχής της στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της 6ης του Απρίλη.

Η απόλυση αποτελεί κλιμάκωση της αυθαιρεσίας της διοίκησης της εταιρείας με «αποδέκτες» τις και τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί αλλά και το ΣΜΤ ώστε να πάψει τις «οχλήσεις» για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την Πέμπτη 19 Μάη πραγματοποιήθηκε πρώτη κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην έδρα της Green Properties διεκδικώντας την επαναπρόσληψη της απολυμένης. Ωστόσο η εταιρεία δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζει κανένα Σωματείο ως συνομιλητή».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη διεκδίκηση για επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα βάλει φρένο στους χαμηλούς μισθούς, θα εξασφαλίσει δώρα/επιδόματα για όλους και θα ορίζει το ωράριο, το διάλειμμα και τις ετήσιες άδειες. Ο αγώνας συνεχίζεται. Καμιά μόνη και κανένας μόνος απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών.