Επαναπροώθηση 105 προσφύγων από τη Σάμο καταγγέλλει το Aegean Boat Report

Μια νέα καταγγελία για παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων απ' τις ελληνικές αρχές φέρνει στο φως η οργάνωση Aegean Boat Report

Όπως αναφέρει, επικοινώνησαν μαζί της νωρίς το βράδυ της Τετάρτης άτομα που επέβαιναν σε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής λίγο έξω απ’ τη Σάμο, κοντά στο νησάκι Σαμιοπούλα, με κατεύθυνση προς Τουρκία, και τους ικέτευαν για βοήθεια.

«Μας συνέλαβαν χθες από ιστιοφόρο που κατευθυνόταν προς την Ιταλία, Οργάνωση…. παρακαλώ βοηθήστε μας, στείλτε κάποιον να μας βοηθήσει, θα μας ρίξουν στο νερό, θέλουν να μας σκοτώσουν, είμαστε 105, μας χτύπησαν, σας παρακαλώ βοηθήστε μας» φέρεται να λέει ένας απ’ τους πρόσφυγες.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και ωκεανός

Η Aegean Boat Report αναφέρει ότι στα βίντεο που έλαβαν φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι από τους άνδρες φέρουν τραύματα, αφού, σύμφωνα με επιβαίνοντες, ξυλοκοπήθηκαν από αξιωματικούς της ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι επιβαίνοντες είπαν στην Aegean Boat Report ότι κατευθύνονταν προς την Ιταλία με ιστιοφόρο, όταν η ελληνική ακτοφυλακή τους σταμάτησε χθες το βράδυ. Όλοι μεταφέρθηκαν στο σκάφος της ακτοφυλακής, κατέστρεψαν το ιστιοφόρο που βυθίστηκε λίγο μετά.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και παιδιά.

Φωτό: Aegean Boat Report


Πηγή: ThePressProject