Το ΔΥΔΕ για τη νέα δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ: Κάτω τα χέρια από τη νεολαία. Το φοιτητικό κίνημα δεν είναι μόνο του

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!
ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Η νέα δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ αποτελεί το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της επιβολής Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε την στρατηγική της έντασης γύρω από την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ώστε να νομιμοποιήσει την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Το άσυλο του Δημόσιου Πανεπιστημίου αποτελεί κατάκτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα απέναντι στην Χούντα και κατοχυρώθηκε μεταπολιτευτικά ως αυτονόητη προέκταση της προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας και των συλλογικών διαδικασιών όλων των τμημάτων του πανεπιστημίου: των φοιτητών, των καθηγητών, των εργαζομένων.

Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, απαιτεί ξανά αίμα φοιτητών για να χτυπήσει τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεν θα της το επιτρέψουμε!

Η ευθεία βολή κρότου λάμψης σε μέλος των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν απέναντι στην παρουσία ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο τους , είναι λογική συνέπεια της επιχείρησης κατατρομοκράτησης και ξύλου που έχει εξαπολυθεί στο ΑΠΘ!

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στις 3/6, πρέπει να σημάνουν συναγερμό!

Μαζικοί φορείς του κόσμου της δουλειάς, οι πανεπιστημιακού δάσκαλοι και δασκάλες, οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος πρέπει να στήσουμε ασπίδα γύρω από τα Πανεπιστήμια και τους φοιτητικούς συλλόγους που τα υπερασπίζονται απέναντι στην στρατοπέδευση των δολοφόνων της ΕΛΑΣ εντός τους!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Φωτογραφίες, βίντεο: ΙnfolibreAlterthess, Χρήστος Αβραμίδης


 


Διαβάστε επίσης: