16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Όλοι/ες στην 24ωρη απεργία για μόνιμες προσλήψεις & μονιμοποίηση συμβασιούχων | Τρίτη 24 Μάη

Πρόσφατα

Τέσσερις μέρες πριν την 24ωρη απεργία, την οποία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις 24 Μαΐου 2022, με αίτημα “…τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού….” και “…την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό…” παρενέβη η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, στη χθεσινή (19/5/2022) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, για να “μαλώσει” τους δημάρχους που στηρίζουν τα αίτημα των εργαζομένων και ζητούν την μονιμοποίησή τους, κατηγορώντας τους ότι “…τρέφουν φρούδες ελπίδες στους συμβασιούχους…” και ότι “…αγνοούν όσα ορίζει το Σύνταγμα…”.
Η ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Τρικκαίων κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την πρόσληψη συμβασιούχων για την κάλυψη των παγίων αναγκών του δημοσίου και των ΟΤΑ και ότι γι’ αυτές τις ανάγκες απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος, που έχουν εκδοθεί δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, όπου μετατρέπονται οι συμβάσεις ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση πριν δύο τρεις μήνες ψήφισε σχετική διάταξη, που υποχρεώνει τους ΟΤΑ να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα και να μην συμμορφώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις.
Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ σ’ όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, είτε εργάζονται με επαναλαμβανόμενες ετήσιες συμβάσεις, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε Παιδικούς Σταθμούς, σε Κοινωνικές Δομές, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ ή με συμβάσεις Covid και συμβάσεις στην καθαριότητα εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, σε δημοτικά κτήρια και σχολεία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι υπηρεσίες αυτές δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους. Μοναδική λύση σήμερα είναι η μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Πλανάται πλάνην οικτρά όμως η κυβέρνηση όταν θεωρεί ότι, με δικαστικά προσκόμματα θα σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία. Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν υπήρχε η σχετική διάταξη, η οποία καταργήθηκε στην πράξη, όταν με τους αγώνες των εργαζομένων, υποχρέωναν τις δημοτικές αρχές να μην εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα και να τελεσιδικούν οι δικαστικές αποφάσεις. Είμαστε σίγουροι ότι και τώρα, οι εργαζόμενοι, θα καταργήσουν την απαράδεκτη διάταξη και μάλιστα θα είναι και “Ντάλα μεσημέρι”!
Ήδη πολλά σωματεία των δήμων, από τη Μακεδονία και Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα Νησιά, έχουν πάρει αποφάσεις και βάζουν μεταφορικά μέσα για την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα, τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργιακή Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία και τους καλεί να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων των ΟΤΑ, στις 24 Μαΐου. Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους. Είναι αγώνας όλων, γιατί, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, χωρίς ενιαία δικαιώματα και αμοιβές, τόσο οι μισθοί θα είναι καθηλωμένοι, τα δικαιώματά μας θα περικόπτονται, η εργασία θα εντατικοποιείται και οι υπηρεσίες θα ιδιωτικοποιούνται.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ OΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΤΩΝ ΟΤΑ
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ 2022

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις