Η Google ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση | Tο λογισμικό παρακολούθησης Predator αγοράστηκε από κρατικούς φορείς της Ελλάδας

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει ότι δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης Predator, η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης τη διαψεύδει καθώς αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που το έχουν προμηθευτεί.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν «Πλέον και η Google αναφέρει επίσημα ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα και μάλιστα ως λογισμικό επιμόλυνσης και κινητών Android. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει προμηθευτεί το Predator».

Όπως σημειώνει, δε, «η  αποκάλυψη της Google ουσιαστικά δείχνει ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί ως ολόκληρο πακέτο υπηρεσιών και δεν αφορά μόνο σε κινητά iPhone αλλά και Android».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Google στις ενημερώσεις των χρηστών από την Ομάδα Ανάλυσης Απειλών, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab, οι υποστηριζόμενοι από κυβερνήσεις φορείς που αγόρασαν τα υποκλαπέντα δεδομένα βρίσκονται (τουλάχιστον) στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία.

G

Για του λόγου το αληθές: Protecting Android users from 0-Day attacks (blog.google)