ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές προσαγωγές και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 13/5 που έκανε το Σωματείο Οδηγών Δίκυκλων ΣΒΕΟΔ σε κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, σε επιχείρηση της ασφάλειας 25 μέλη του Σωματείου αναίτια και βίαια οδηγήθηκαν σε προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα στο Μαρούσι! Μέσα σε αυτούς ήταν μέλη του συνδικαλιστικού σχήματος RADICAL I.T καθώς και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΤΗΠ.

Η αγωνιστική κινητοποίηση έγινε ως αντίδραση σε αυθαίρετη και εκδικητική απόλυση εργαζομένου τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι άθλιες και αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας αποτελούν συνήθη πρακτική όπως και η παραβίαση των εργατικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και τους ασφαλίτες οι οποίοι από κοινού επιχειρούν να καταστείλουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους!

Η βία, η τρομοκρατία και η καταστολή ούτε θα εμποδίσουν, ούτε θα αναστείλουν τους εργατικούς αγώνες και προφανώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός αυταρχισμός θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την νέα επιχείρηση καταστολής.