24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΡΕΚ Βύρωνα: ΟΧΙ στην πρόσληψη εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα από ιδιωτικές εταιρείες

Πρόσφατα

ΟΧΙ στην πρόσληψη εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα από ιδιωτικές εταιρείες

ΟΧΙ στη μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση και τους δημότες σε πελάτες

Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

Μετά την πρόσληψη δύο εργαζομένων από εταιρεία για το κυλικείο και το ανθοπωλείο του νεκροταφείου, η δημοτική αρχή Βύρωνα προχωρά πλέον στην πρόσληψη και εργατών μέσω εταιρείας. Παρά την αντίδραση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, παρά το ότι η πρότασή της ήταν μειοψηφούσα, αξιοποιώντας το νόμο της Ν.Δ. και του Θεοδωρικάκου τον οποίο υποτίθεται έχει καταγγείλει, ενέκρινε στο το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 09/5/22 την πρόσληψη δύο εργατών μέσω εταιρείας.

Η δημοτική αρχή του Βύρωνα που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε βάρος έστω και αυτών των υπαρχουσών ελαστικών σχέσεων εργασίας, με προοπτική την επέκταση της πρόσληψης εργαζομένων μέσω εταιρειών. Αντί για προσλήψεις προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, η δημοτική αρχή επιλέγει το δρόμο του φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και αξιοκρατία που θα κοστίσει ακριβά στους δημότες, του ρουσφετιού και την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ελαστικές και πρόσκαιρες σχέσεις εργασίας μέσω ιδιωτικών εταιρειών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου ανακτώντας λειτουργίες που είχαν δοθεί σε ιδιώτες πριν το 2014, προχώρησε σε παραχώρηση περαιτέρω λειτουργιών της καθαριότητας, του πρασίνου και των τεχνικών υπηρεσιών σε εταιρείες.

Με την απόφασή της να προσλάβει τώρα και εργαζόμενους μέσω εταιρειών για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, αξιοποιώντας το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, η δημοτική αρχή Βύρωνα συνεχίζει ακάθεκτη τον ολισθηρό κατήφορο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, μέχρι να ολοκληρώσει την μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση και τους δημότες σε πελάτες, όπου οι υπηρεσίες θα παρέχονται μόνο από εταιρείες.

Προκειμένου να στηρίξει την απόφασή της πρόσληψηςδεν δίστασε να επικαλεσθεί την αλληλέγγυα οικονομία που έχει πεδίο δράσης στον ιδιωτικό χώρο και όχι στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, ως μια αριστερή αντίληψη, ενώ λέγοντας ψέματα, προσπάθησε να παρουσιάσει τις προσλήψεις εργατών μέσω των προγραμμάτων αυτεπιστασίας από τον ΟΑΕΔ που είχαν αξιοποιήσει στο παρελθόν οι δήμαρχοι της αριστεράς στο Βύρωνα, ως πρόδρομους των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Η χαρακτηριστική τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κου Γώγου ο οποίος στηρίζεται από τη Ν.Δ., αποδεικνύει και σε ποια κατεύθυνση κινείται η απόφαση της δημοτικής αρχής που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κος Γώγος χαιρέτησε την απόφαση της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι αποτελούσε δική τους δέσμευση από το 2014, στην οποία η σημερινή δημοτική αρχή που ήταν τότε αντιπολίτευση, ήταν αντίθετη και λοιδορούσε αυτή τη θέση. Και όπως είπε χαρακτηριστικά « χαίρομαι που τώρα φτάνετε μετά από 8 χρόνια να πείτε ναι ».

Η αντίθεση στη συγκεκριμένης πρόταση της δημοτικής την οποία καταψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο όπως και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δεν αρκεί για να σταματήσει την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και την μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις. Χρειάζεται μια συνολική αντίδραση και αντίσταση εργαζομένων, πολιτών, φορέων και παρατάξεων σε τοπικό επίπεδο όσων διαφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές από όπου και αν προέρχονται.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις