ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»: Αστυνομικοί έκαναν σωματικό έλεγχο σε εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο του

Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο. Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς διαφορετικά το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 11/05 έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών από μέλη της ομάδας «ΔΙΑΣ» που δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο σε εκπαιδευτικό που είχε βγει έξω από το σχολείο την ώρα του κενού του.

Το περιστατικό σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης» συνέβη μπροστά στα μάτια πολλών μαθητών. Ούτε αυτό δεν τους σταμάτησε.

Τι ακριβώς έγινε

Σύμφωνα με την καταγγελία ο εκπαιδευτικός επέδειξε την ταυτότητά του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την ιδιότητά του, ότι δηλαδή είναι εκπαιδευτικός του σχολείου, παρ’ όλα αυτά εκείνοι δεν… πτοήθηκαν, και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Στη συνέχεια του έψαξαν όλες του τις τσέπες και άδειασαν την τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έγινε χωρίς κάποια αιτία ή πρόκληση και επιπλέον πραγματοποιήθηκε έξω ακριβώς από τον χώρο του σχολείου, παρουσία μαθητών!

Στοχοποιούν εκπαιδευτικούς;

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης» τονίζει: «Οι αιτίες των παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα συμφέροντα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο, καθώς και στη χρόνια υποβάθμιση της περιοχής, για την οποία καμία κυβέρνηση και καμία δημοτική αρχή δεν έχει πάρει μέτρα.

Κυβέρνηση και αστυνομία οφείλουν να προσανατολιστούν στις πραγματικές αιτίες που γεννούν την εγκληματικότητα, και όχι να «στοχοποιούν» εκπαιδευτικούς και να καλλιεργούν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης έξω από τα σχολεία, εκεί που διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας!

 Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, παρά τα τόσα εμπόδια, για να δημιουργήσουμε σωστά πρότυπα και αξίες στους μαθητές μας,  και δεν ανεχόμαστε κανενός είδους τρομοκράτησης, καταπάτησης της αξιοπρέπειάς μας  ή επίδειξης δύναμης, και μάλιστα μπροστά στα μάτια τους!».


Πηγή: efsyn.gr, Χρήστος Κάτσικας