Γενική… Προσαγωγική: Μαζικές και αναιτιολόγητες προσαγωγές συνδικαλιστών της ΣΒΕΟΔ και του Radical I.T.

«Πλέον τις εργατικές διαφορές αναλαμβάνει να επιλύσει η αστυνομία, υπό την καθοδήγηση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας και των εργοδοτών», σχολιάζει σχετικά η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, με αφορμή σήμερα, δύο φορές, στις 9πμ. και στη 1μμ., την αναίτια προσαγωγή στη ΓΑΔΑ, 25 συνδικαλιστών μελών της καθώς και συνδικαλιστών μελών του εργατικού αγωνιστικού σχήματος στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, Radical I.T., την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, στη λεωφόρο Μεσογείων 203, για την επαναπρόσληψη του Π.Γ., ο οποίος απολύθηκε τρεις ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου, χωρίς καμία δικαιολογία ή προειδοποίηση, για καθαρά εκδικητικούς λόγους.

«Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία. Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου στη Γενική Ταχυδρομική Μεσογείων», σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση το Radical I.T., ενώ η ΣΒΕΟΔ ξεκαθαρίζει: «Οι παρεμβάσεις μας για τη στήριξη του απολυμένου συναδέλφου Π.Γ. θα συνεχιστούν μέχρι και τη δικαίωση του, καθώς η απόλυση απεργού εξακολουθεί να είναι ηθικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά παράνομη».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Radical I.T. και της ΣΒΕΟΔ.


Η ανακοίνωση του Radical I.T.

Αναίτια προσαγωγή 25 μελών του σωματείου οδηγών δικύκλου ΣΒΕΟΔ και μελών του Radical I.T. –ανάμεσά τους και ένας από τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ– καθώς πραγματοποιούσαν εξόρμηση σε κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής για να καταγγείλουν την απόλυση συναδέλφου λόγω της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

  • Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία.
  • Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου στη Γενική Ταχυδρομική Μεσογείων.

Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλ/νίες & Πληροφορική

#UnionizeTech #TechWorkers


Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

Γενική Προσαγωγική – Η ΕΛΑΣ Σε Διατεταγμένη Υπηρεσία
Της Κυβέρνησης Και Της Γενικής Ταχυδρομικής

Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής.

Σήμερα σε προγραμματισμένη παρέμβαση του σωματείου μας (ΣΒΕΟΔ) και της Επιτροπής Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής, στο κατάστημα της οδού Λεωφ. Μεσογείων 201, η αστυνομία αποφάσισε να εφαρμόσει το ν.4808/21 (Χατζηδάκη) για την “προστασία” του συνδικαλισμού και της εργασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα 13/5/22 προσαχθήκαμε 2 φορές έως τώρα, την πρώτη στις 9:00 το πρωί και τη δεύτερη στις 13:00 για την παρέμβαση στήριξης και δημοσιοποίησης του εκδικητικά απολυμένου συνάδελφου Π.Γ.

Πλέον τις εργατικές διαφορές αναλαμβάνει να επιλύσει η αστυνομία, υπό την καθοδήγηση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας και των εργοδοτών. Σε αυτό το πλαίσιο απαγόρευσε διά της διπλής προσαγωγής την παρέμβαση, θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στην ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική δράση. Οι παρεμβάσεις μας για τη στήριξη του απολυμένου συναδέλφου Π.Γ. θα συνεχιστούν μέχρι και τη δικαίωση του, καθώς η απόλυση απεργού εξακολουθεί να είναι ηθικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά παράνομη.

Η κυβερνητική επιλογή φίμωσης του οριζόντιου αντιεραρχικού και αδιαμεσολάβητου συνδικαλισμού βάσης δε θα περάσει. Η πάγια πρακτική των κυβερνήσεων να αναβιώνουν το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, όταν βρίσκονται σε αποδρομή θα ηττηθεί από το ίδιο το αδιέξοδο που δημιουργεί. Ο συνδικαλισμός ήταν είναι και θα είναι η απάντηση του κοσμου της δουλειάς απέναντι στις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.

Οργάνωση – Αντίσταση – Αλληλεγγύη.