Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας | Στο νοσοκομείο, 28χρονος με πολλαπλά εγκαύματα

Έναν και πλέον μήνα μετά τη θανατηφόρα έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στην περιοχή των Γρεβενών, η περιοχή καταγράφει άλλο ένα πλήγμα, αυτή τη φορά σε εργοστάσιο βιομάζας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, σήμερα, Τετάρτη 4 Μάη, σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έκρηξη υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα ένας 28χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών. Η κατάσταση της υγείας του 28χρονου κρίνεται κρίσιμη, καθώς φέρει πολλαπλά εγκαύματα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου, ο άτυχος εργαζόμενος αναμένεται να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο εγκαυμάτων.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, τόνισε ότι η έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο χώρο της γεννήτριας. Στο χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι 4 εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

Να σημειωθεί πως στο νομό καταγράφεται, σήμερα, άλλο ένα σοβαρό περιστατικό, ύστερα από την τελευταία έκρηξη που εξαφάνισε εργοστάσιο δυναμίτιδας στα Γρεβενά και κόστισε τη ζωή τριών εργατών, πριν από περίπου ένα μήνα.

Print Friendly, PDF & Email