16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυνικός Ινφαντίνο για εργάτες Κατάρ: «Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει και σε άλλες δουλειές, η FIFA δεν είναι αστυνομία»

Πρόσφατα

Μία αδιανόητα κυνική δήλωση που δυστυχώς αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τους εργάτες οι πλούσιοι διοικούντες ανά τον κόσμο, έκανε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σχετικά με τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες που δούλεψαν με όρους σκλαβιάς για την κατασκευή των γηπέδων και άλλων έργων υποδομής του Μουντιάλ 2022 και βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στα εργοτάξια.

Ειδικότερα, όταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο ρωτήθηκε για τις άθλιες συνθήκες στα έργα του Μουντιάλ του Κατάρ, απάντησε πως η παγκόσμια Ομοσπονδία δεν είναι αστυνομία!

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων στα εργοτάξια του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα ο Guardian έχει αποκαλύψει πως από το 2010 και μετά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6.500 θάνατοι εργαζομένων μεταναστών.

Ο Ινφαντίνο απάντησε μάλιστα πως έτσι τους προσφέρεται αξιοπρέπεια και περηφάνεια (!): «Ας μην ξεχνάμε ένα πράγμα, όταν μιλάμε γι’ αυτό το ζήτημα, το οποίο αφορά την δουλειά, ακόμη και την σκληρή, τη δύσκολη δουλειά.

Η Αμερική είναι χώρα μεταναστών. Οι γονείς μου επίσης μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις σε κάποιον δουλειά, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, τού δίνεις αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Δεν είναι φιλανθρωπία».

Κι αν νόμιζε κάποιος ότι ο κυνισμός του Προέδρου της FIFA εξαντλήθηκε στις προηγούμενες απαντήσεις, κάνει λάθος, αφού στην ερώτηση για τους 6.500 θανάτους, ο ίδιος δήλωσε: «Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές. Η FIFA δεν είναι αστυνομία του κόσμου ή υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο»!


Πηγή: rosa.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις