ΕΝΕΔΕΠ: Σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μάη, ημέρα της τελικής πρότασης για τη ΣΣΕ από την COSCO

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης!

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στον αγώνα που δίνουμε όλους αυτούς τους μήνες, γιορτάστηκε όπως έπρεπε μέσα στο λιμάνι με την συγκλονιστικΉ συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι δείξανε την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στον αγώνα μας.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός και απαιτητικός αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παλεύουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, πιο θα είναι κάθε φορά το επόμενο μας βήμα.

Από την Πέμπτη έως και σήμερα καταφέραμε να δείξουμε για αλλη μια φορά τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα, αναγκασαμε την εργοδοσία να προσπαθεί μάταια να αντικρούσει δημόσια τα δίκαια αιτήματα μας. Κυβερνηση και εργοδοσία έφτασαν στο σημείο να επιστρατευσουν εκατοντάδες ΜΑΤατζιδες, λιμενικούς και ΟΥΚ μπας και καταφέρουν να σπάσουν την απεργία μας αλλά μάταια. Έπρεπε να επιστρατευσουν και την τρομοκρατία και τις απειλές για να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν 70 άτομα μέσα σε κάτι πεύκα κάπου στο Χαϊδάρι και να τους φέρουν μέσα με πούλμαν. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά πως είμαστε σκληρά καρύδια, πως τα δίκαια αιτήματα μας, η ενότητα μας και η συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας μπορούν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα.

Μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) Δευτέρα το Υπουργείο Ναυτιλίας να συγκαλέσει συνάντηση με την COSCO και με την παρουσία του σωματείου μας με θέμα την ΣΣΕ. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μάη όπου η εργοδοσία θα μας στείλει την τελική της πρόταση για την συλλογική σύμβαση, από αυτό θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και στη συνέχεια (ελπίζουμε να «βάλανε μυαλό» ..). Αξιοποιούμε τις επόμενες ημέρες για να συντονιστουμε ακόμα καλύτερα και με άλλους κλάδους του Πειραιά, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να προετοιμαστουμε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια.

Έγινε καθαρό πως το λιμάνι κάνει κράτει και ανοίγει όταν το αποφασίζουν οι εργαζόμενοι που το δουλεύουν.

Κάνουμε καθαρό πως δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή της εργοδοσίας σε συνάδελφο μας, είμαστε όλοι ένας άνθρωπος, αυτό το έχουμε αποδείξει και έτσι θα ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Print Friendly, PDF & Email