Ολλανδία: Πολλές ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ λόγω απεργίας

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σήμερα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ καθώς μια ομάδα χειριστών αποσκευών της KLM πρόχωρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις για αρκετές ώρες σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του χρόνου στο μεγάλο αεροπορικό κέντρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού.

Η απεργία των χειριστών αποσκευών της KLM συνέπεσε με την πρώτη ημέρα των σχολικών διακοπών και έτσι πολλές οικογένειες έφευγαν για διακοπές για πρώτη φορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Ολοκληρώθηκε γύρω στο μεσημέρι, αλλά οι καθυστερήσεις αναμενόταν να συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα.

Η απεργία «μας έδωσε ένα πολύ δυσάρεστο ξεκίνημα στην περίοδο των διακοπών που τόσοι πολλοί άνθρωποι περίμεναν με ανυπομονησία», ανέφερε η KLM σε ανακοίνωσή της.

Η απεργία έληξε αφού οι χειριστές αποσκευών μίλησαν με τη διοίκηση της KLM. Ο αερομεταφορέας είπε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού, τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές απασχόλησης για το προσωπικό εδάφους. «Φυσικά θα συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες την επόμενη περίοδο», δήλωσε η KLM.

Αργά το πρωί, το αεροδρόμιο Schiphol ανέφερε στον ιστότοπό του ότι οι τερματικοί σταθμοί είχαν τόσο φόρτο που συμβούλευε τους επιβάτες να μην έρχονται στο αεροδρόμιο.

Print Friendly, PDF & Email