16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΕΧΒΕ: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό

Πρόσφατα

34 ημέρες από τη βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές αμάχων και στρατιωτών έχουν χαθεί, δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες, εκατομμύρια ουκρανοί πολίτες –στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες– ξεσπιτώνονται και αναγκάζονται στο δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, οι πολιορκίες πόλεων κλιμακώνονται ενώ παραγωγικές υποδομές της χώρας ισοπεδώνονται κυριολεκτικά υπονομεύοντας την προοπτική, ακόμη και την υπόσταση, ενός ολόκληρου κράτους και των κατοίκων του.

Η συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Ουκρανίας και στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό είναι η ελάχιστη εκδήλωση αλληλεγγύης. Τα κούφια λόγια του αναθεωρητισμού, τα κίβδηλα διλήμματα, τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί κάποιων ελίτ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά ή να δικαιολογούνται από κανέναν.

Η ΟΕΧΒΕ ενώνει τη φωνή της στο αίτημα για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων ώστε να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση και η φρίκη ενός τραγικού πολέμου.


Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις