5.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΕΤΗΠ: Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της Ελλάδας

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής

Πρόσφατα

Το ΣΕΤΗΠ καταδικάζει την  απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο πόλεμος που μαίνεται, προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Η πολεμική σύγκρουση είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα, πολιτικής που φανερώνει σε όλη την έκταση τους οξύτατους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο των πρώτων υλών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράςτα μερίδια των αγορών, ποια κράτη  για λογαριασμό των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα.

Η Ελλάδα είναι χωμένη μέχρι το λαιμό, καθώς τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους με την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, βάζοντας στο στόχαστρο και τον λαό μας. Ακόμα περισσότερο η κίνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, εμπλέκει την χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και γίνεται στόχος άλλων δυνάμεων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να διαλέξουμε και δεν θα μας βάλουν στο δίλημμα να συνταχθούμε με κάποιον. Το δίλημμά μας δεν είναι η κακή Ρωσία ή το καλό ΝΑΤΟ/ ΗΠΑ/ ΕΕ και ανάποδα. Όλοι μαζί αιματοκυλούν τους λαούς όλου του κόσμου, αν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα τους. Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Κοσσυφοπέδιο, τώρα η Ουκρανία και ο κατάλογος είναι μεγάλος. Το μάρμαρο το πλήρωσαν οι λαοί. Δεν θα ταχθούμε κάτω από τα συμφέροντά τους.

Το συνδικάτο μας εκφράζει την συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες, στους συναδέλφους εργαζόμενους σε αντίστοιχες εταιρίες των τηλεπικοινωνίων και της πληροφορικής, συναισθανόμενοι  την βαρύτητα που έχει ο κλάδο μας μέσα σε τέτοιες συνθήκες.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος, καμία στρατιωτική αποστολή έξω από τα σύνορα της χώρας
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΝΣΕΙΣ ΝΑΤΟ – ΕΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις