11.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Ενότητα – Συσπείρωση ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων: Πέφτουμε από τα σύννεφα με τα καμώματα της ΔΑΣ

Πρόσφατα

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων

Την απάντηση τι δίνουμε στο δρόμο του Αγώνα και της Ενότητας

Στις 10 Φλεβάρη, μια μέρα που συνεδρίαζε το Δ.Σ. του Συλλόγου με θέματα

  • τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ για τα Β.Α.Ε.,

  • τη συμβολή μας στον Αγώνα με περιοδεία στους χώρους εργασίας και συγκέντρωση στην αποκεντρωμένη Διοίκηση (η συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη),

  • τη διεκδίκηση παράτασης των συμβασιούχων, τη μονιμοποίησή τους και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,

  • την απόφαση – στήριξη του συλλόγου μας στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και αντιπρόεδρο του συνδικάτου ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκου που δικάστηκε για την συνδικαλιστική του δράση, κ.λ.π.

Εκείνη την ημέρα οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ Ν.ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ κατέθεσαν προσφυγή στα δικαστήρια για διορισμό διοίκησης στο Σύλλογο! Και μάλιστα με μεγάλη υπερηφάνεια το ανακοίνωσαν, ότι επιτέλους, τα δικαστήρια είναι και δίνουν λύση στο συνδικαλιστικό κίνημα!!! Από τους “αδίσταχτους τυχοδιώχτες” της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΡΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Την ώρα που ήταν στα αστικά δικαστήρια για να επιτελέσουν το ανήκουστο καθήκον τους, τα μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν στην Κεντρική Πλατεία μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Έτριβαν τα μάτια τους τα μέλη του κλιμακίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που είχαν ανέβει για σύσκεψη και την κινητοποίηση, όπως και οι συνάδελφοι των δήμων, αλλά και των άλλων σωματείων με την αλήτικη και χαφιέδικη αυτή ενέργεια, που δεν έχει καμία σχέση με τον ανεξάρτητο, ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ακριβώς, με τα ίδια επιχειρήματα που καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ τα Αγωνιστικά συνδικάτα. Ο υπουργός Χατζηδάκης, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα φανταζόταν ότι θα είχε Αρωγό στα επιχειρήματα της κυβέρνησης και μπροστάρηδες τους εκπροσώπους της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Βάζουμε τέλος με το νόμο στη διαλυτική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα” λέει ο υπουργός, “βάζουμε τέλος στη διαλυτική κατάσταση με το νόμο – δικαστήριο στο σύλλογο” λέει η ΔΑΣ.

“Καθορίζουμε τον τρόπο που θα κάνετε τις εκλογές στα συνδικάτα” λέει η κυβέρνηση. “Καθορίζουμε εμείς πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές” λέει η ΔΑΣ.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το συνδικαλιστικό ποιόν των συναδέλφων της ΔΑΣ. Μας το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα και πέφτουμε απ’ τα σύννεφα με τα καμώματά τους.

ΟΜΩΣ το τελευταίο, με την αίτηση  διορισμού  διοίκησης  ξεφεύγει  από κάθε όριο συνδικαλιστικής δεοντολογίας. Θα είναι στίγμα που θα τους  ακολουθήσει όχι μόνο ως παράταξη, αλλά και ως άτομα. Ζέκα Πρόεδρος! Σίμος Γραμματέας! Γιώτη, Γραμμενιάτης, ενώ διοικούσαν το Σύλλογο τον πήγανε στα δικαστήρια. Όσο και εάν προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, οι πράξεις τους είναι τουλάχιστον απαράδεχτες και δείχνουν αυτό που λέει ο Λαός “άλλο τη λέω και άλλο τη πράττω”………

Εμείς έχουμε δεσμευτεί στο Δ.Σ. ότι θα πάμε για εκλογές στο σύλλογο μέχρι 10 Απριλίου, όπου ο καιρός θα επιτρέψει να πάμε σε Γενική Συνέλευση, σε εξωτερικό χώρο, χωρίς ιδιαίτερο φόβο για τον κορονοϊό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων – για μας είναι σημαντικό η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συνελεύσεις – σε αντίθεση με τη ΔΑΣ που ήθελε εκλογές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου σε κλειστό χώρο, χωρίς εργαζόμενους.

Με την προσφυγή η ΔΑΣ περιπλέκει την κατάσταση.Θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τυχόν εμπλοκή των εκλογών. Ρωτήσαμε επανειλημμένα μπροστά σε κόσμο τον Γραμματέα του συλλόγου εάν θα μας ειδοποιήσουν όταν θα συζητηθεί η προσφυγή τους, δεν μας απάντησε και έφυγε. Πήγαν μόνοι τους, κρυφά σαν τα ποντίκια. Θα βγάλει απόφαση το δικαστήριο χωρίς να ακούσει τα μέλη των άλλων παρατάξεων; Την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ; Θα δούμε.

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
Μεντης Χρήστος, Γαλατάς Ζώης, Μπενέκου Ρένα

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις