15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο του ΙΜΟ για την ασφάλεια σε Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα ζητεί η Ελλάδα

Πρόσφατα

Την άμεση σύγκληση έκτακτου συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με θέμα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα ζήτησε σήμερα η Ελλάδα, λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετική πρωτοβουλία της γαλλικής προεδρίας της Ε.Ε. Στην πρωτοβουλία προσχώρησαν ακολούθως και άλλα κράτη της Ε.Ε. και συγκεκριμένα η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, η Κύπρος και η Μάλτα. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλαν και άλλα κράτη, εκτός Ε.Ε. μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αζοφική Θάλασσα έχουν αναπτυχθεί πολλές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει ήδη ανακοινώσει από τις 25 Φεβρουαρίου κλείσιμο των λιμανιών της για την εμπορική ναυσιπλοΐα και δεν επιτρέπει απόπλου των πλοίων που πραγματοποιούσαν φορτοεκφόρτωση, τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, σε τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν ναυτικοί.


Σχετική ανάρτηση | Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογεώργος: Χτυπήθηκε το ελληνόκτητο πλοίο «Lord Nelson» στη Μαύρη Θάλασσα

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις