8.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας (9-10 Μάρτη)

Πρόσφατα

Οι εκλογές του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, γίνονται σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Η συνεχόμενη υγειονομική κρίση, η ακρίβεια, η εκτίναξη της ανεργίας, ο πόλεμος κυριαρχίας με πρόσχημα την Ουκρανία, και η ανασφάλεια είναι καθημερινότητα στην ζωή μας. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, οι κοινωνικές και προνοιακές δομές των δήμων εκμηδενίζονται, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνηση είναι η εμβάθυνση όλων των νεοφιλελεύθερων αντιμεταρρυθμίσεων, ανατροπή κατακτήσεων και δικαιωμάτων, φόρτωμα του κόστους της κρίσης στις πλάτες του εργαζομένων .

Στρατηγική επιλογή τους, το κράτος να απαλλαγεί από το βάρος, της δημόσιας δωρεάν υγείας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, του ασφαλιστικού συστήματος, η κλοπή για μια ακόμη φορά των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων, ώστε να δημιουργηθούν οι όροι για την ιδιωτική κερδοφορία από τη μια και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και την εξασφάλιση της φιλικότητας των ΜΜΕ.

Η πανδημία δεν εμπόδισε την αντιδραστική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής. Απλά της έδωσε ένα υγειονομικό προκάλυμμα ενώ ταυτόχρονα αξιοποιήθηκε για να προωθηθούν νεοφιλελεύθερες αλλαγές.

Με τον νόμο Χατζηδάκη κατοχυρώνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία, αποδιαρθρώνεται το εναπομείναν εργατικό δίκαιο, επιχειρείται η αδρανοποίηση των σωματείων, ψαλιδίζονται συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, η εργατική πάλη, οι απεργίες, οι συλλογικές διαδικασίες και επιβάλλει στον κόσμο της εργασίας να πάρει την άδεια από το κράτος και την εργοδοσία για να απεργήσει .

Η πρόταση της παράταξης μας για εκλογές του Συλλόγου με απλή αναλογική δεν βρήκε σύμφωνες τις παρατάξεις ΑΕΚ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, ΔΑΣ, τελικά αποδεικνύεται ότι η Δημοκρατία στο εσωτερικό των σωματείων δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Το ίδιο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει και για τους δήμους, με την πρόθεση δημιουργίας των αναπτυξιακών εταιρειών και την έλλειψη προσωπικού σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών. Οι Δήμοι λειτουργούν με εργαζόμενους σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, 8μηνα, ΕΣΠΑ, ωφελούμενους, ΟΑΕΔ κ.α. Ομήρους στα χέρια της κυβέρνησης και των δημάρχων. Τα βαρέα και ανθυγιεινά περικόπτονται σε κομμάτι εργαζομένων, η εντατικοποίηση αυξάνεται, η αξιολόγηση κρέμεται ως «δαμόκλεια σπάθα» πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων.

Στον δήμο Καλλιθέας αποδείξαμε με τους αγώνες μας ότι μαζικά, ενωτικά και συντονισμένα μπορούμε να φρενάρουμε τα όποια σχέδια. Ο αγώνας των συναδελφισσών στους παιδικούς σταθμούς, η διεκδίκηση των ΜΑΠ, η αντίσταση και το σταμάτημα της δημιουργίας αναπτυξιακής εταιρείας είναι τα ισχυρά παραδείγματα. Αυτή ακριβώς την ενεργή συμμετοχή όλων μας στον σύλλογο πρέπει να δυναμώσουμε και να φυλάξουμε «ως κόρη οφθαλμού».

Παλεύουμε για ένα σωματείο ταξικό, μαζικό και ενωτικό, που θα οργανώνει τον αγώνα και την πάλη των εργαζομένων, ένα σωματείο που θα δίνει μάχες και θα κερδίζει νίκες.

Το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας , στην οποία μετέχουν δυνάμεις του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) και ανένταχτοι συνάδελφοι/ισσες, έρχεται να δώσει την εκλογική μάχη. Μια μάχη που δίνει τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο προεκλογικά ή μέσα από ένα ψηφοδέλτιο, αλλά με την καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς – στα γκισέ, στα γραφεία, στην σκούπα, με τη συνεχή παρουσία στους αγώνες των εργαζομένων.

Αγωνιζόμαστε για

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες
  • Καμία περικοπή στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στους δήμους, όχι στην δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη
  • Αυξήσεις μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του δήμου στους κατοίκους( παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, δημιουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες κλπ)
  • Ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους\τις εργαζόμενους\ες, επαναφορά της προληπτικής ιατρικής.

Η παράταξη μας, με εκλεγμένο μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέσα από τις τάξεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχαμε δώσει και παλαιότερα για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.

Υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όπου και όταν χρειαστεί, συνάδελφους οι οποίοι δεν είναι αρεστοί στους αιρετούς. Συρθήκαμε και σερνόμαστε στα δικαστήρια από Δήμαρχους και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, το δίκαιο δεν υποτάσσετε .

Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θέσαμε θέμα  σ’ όλες τις παρατάξεις,  ότι θα έπρεπε να αποτελεί αιτία πολέμου οποιαδήποτε αναστολή εργασίας ή διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Υπήρξε όμως ανοχή και συναίνεση, και γι’ αυτό ελέγχονται όλες οι άλλες παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κάποιοι μάλιστα λειτούργησαν βασιλικότεροι τους βασιλέως! Δεν έπραξαν το στοιχειώδες, δεν αντέδρασαν δυναμικά και άφησαν να τιμωρούνται οικονομικά οι εργαζόμενοι, να δαχτυλοδίχνονται όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι και να υφίστανται την οικονομική επιβάρυνση των τεστ και τον αποκλεισμό τους από πολλές κοινωνικές δραστηριότητες.

Το ΥΠΕΣ σε ρόλο «καλόγηρου του μεσαίωνα», βαφτίζει το κρέας ψάρι, για να καλύψει, με τρικ, τα μεγάλα κενά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Έτσι, με εγκύκλιό του, στις 3/12/2021, υποχρεώνει του Δήμους σε συγχώνευση τμημάτων με ομοειδείς αρμοδιότητες για να έχουμε «…καλύτερο συντονισμό μεταξύ των λιγότερων πλέον οργανικών μονάδων…».

Το καμπανάκι έχει σημάνει προ πολλού, ο σχεδιασμός τους είναι προφανής. Οι συνεχείς αναθέσεις, σε εργαζόμενους, παράλληλων και αλλότριων καθηκόντων και η ομολογημένη βούληση όλων των κυβερνήσεων για διεύρυνση των αντικειμένων απασχόλησης και μετατροπής τους σε πολυεργαλεία, αποκαλύπτουν τις αληθινές τους προθέσεις και σκιαγραφούν το μελλοντικό τοπίο! Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κινείται με αργές ταχύτητες και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το «τσουνάμι» που έρχεται από τις τεκτονικές διεργασίες που συντελούνται την τελευταία δεκαετία. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι «έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας», δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες, μαχόμενοι και σκεπτόμενοι, ανοιχτοί στη σύνθεση των απόψεων, ανοιχτοί στη συνεργασία και την ενότητα των εργαζομένων.

Στις εκλογές 09-10/03 στηρίξτε
το ενωτικό 
ψηφοδέλτιο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις