16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΒΕΟΔ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, Παρασκευή 25 Φλεβάρη, 9πμ.

Πρόσφατα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου
25 Φλεβάρη 2022 και ώρα 9:00 π.μ., Ελ. Βενιζέλου 39

Συνάδελφοι/ισσες,

η εργατική αγωγή του συναδέλφου Βαγγέλη Μακούχα ενάντια στην επιχείρηση εστίασης Manollo group εκδικάζεται στις 25/2/2022. Η επίμαχη αγωγή έχει ως αντικείμενο τις αξιώσεις του συναδέλφου Βαγγέλη για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από το εργατικό ατύχημα που του συνέβη και την παροχή της εργασίας του στην εργοδότρια εταιρεία.

Επειδή, τα θιγόμενα εργασιακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η διάσταση μεταξύ επισήμων και πραγματικών ημερών και ωρών απασχόλησης, η απόκρυψη πραγματικών δεδομένων και η πλημμελής ασφάλιση, ο τρόπος πληρωμής, η μη τήρηση εργοδοτικών υποχρεώσεων σε παροχή Μ.Α.Π. (Μέσων Ατομικής Προστασίας) όπως και η εργοδοτική απροθυμία να δηλώσει το εργατικό ατύχημα αποτελούν πυλώνες δικαιωμάτων για τα οποία όλοι και όλες οι εργαζόμενοι καθημερινά αγωνιζόμαστε και πρέπει να διεκδικούμε.

Επειδή, η έκβαση της επίμαχης εκκρεμούς δίκης μεταξύ του συναδέλφου Βαγγέλη και της εργοδότριας εταιρείας Manollo group είναι θέμα όχι μόνο οικονομικής και εργασιακής αποκατάστασης του συναδέλφου αλλά και περιφρούρησης της συνδικαλιστικής του δράσης και αποκατάστασης της τιμής του από τις τραμπούκικες ενέργειες από μέρους της εργοδοσίας.

Επειδή είναι ταξικό μας χρέος να είμαστε μια γροθιά όλοι εμείς οι εργαζόμενοι/ες του μόχθου υπερασπιζόμενοι το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την παραγωγική μας δύναμη απέναντι σε εκμεταλλευτές εργοδότες και τις πρακτικές υποκόσμου.

Το Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δίκυκλου» για ταχυμεταφορείς/courier, ταχυδιανομείς/delivery και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, θα συμπαρασταθεί εμπράκτως και με την παρουσία της στον δικαστικό και όχι μόνο αγώνα του συναδέλφου Βαγγέλη Μακούχα και καλεί τους συναδέλφους/ισσες, εργαζόμενους/ες από κάθε κλάδο και επάγγελμα, το Εργατικό Κέντρο Βόλου και όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της πόλης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα του συναδέλφου στις 25/02/2022 και ώρα 9.00 π.μ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, Ελ. Βενιζέλου 39.


Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
19 Φλεβάρη 2022

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις