16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: ΜΑΤ, χημικά και κρότου λάμψης στη μαζική συγκέντρωση στο ΓΛΚ για τη μη περικοπή του ανθυγιεινού

Πρόσφατα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Μαζική η σημερινή συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Με ΜΑΤ και χημικά αντιμετώπισε η Κυβέρνηση τους συγκεντρωμένους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμενων καταστολής με χημικά στη σημερινή μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων 16 ομοσπονδιών, που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ανέβαινε στο γραφείο του κ. Σκυλακάκη, ανάγκασε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να καταγγείλουν τη στάση της Κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

Οι συγκεντρωμένοι ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  1. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,
  2. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,
  3. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  4. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις