Αναφερόμενος για πιθανή αναζωπύρωση το φθινόπορο δήλωσε πως «ευελπιστούμε να μη συμβεί αλλά η συνολική εικόνα που έχουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ από τις επιτροπές τους είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάσει η Ευρώπη. Ακόμη και με το υπάρχον στέλεχος (σ.τ.σ. της Όμικρον) πάρα πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι θα είναι στην φυσιολογική του πορεία μιας πανδημίας». «Πάντοτε θα έχει μια ένταση αρκετά μεγαλύτερη από αυτές που είχαμε συνηθίσει από τις κοινές γρίπες», προσέθεσε για το ενδεχόμενο η covid-19 πάρει χαρακτηριστικά επιδημικής νόσου.

«Εμβληματικά η χτεσινή αποκλιμάκωση μέτρων είναι η όρθια διασκέδαση. Σε μεγάλο βαθμό γινόταν, γιατί ήταν αδύνατο να υπάρχει συνολικά ελεγκτικός μηχανισμός», ανέφερε. «Έχουμε πέσει από τους 680 στους 480 διασωληνωμένους. Μόνο χτες είχαμε 150 περισσότερο εξιτήρια από εισαγωγές», συμπλήρωσε, αναφέροντας πως η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας αρχίζει ήδη και φαίνεται.

Σχετικά με τον εμβολιασμό έκανε λόγο για συζήτηση για εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως της γρίπης, ωστόσο είμαστε σε πρώιμο στάδιο.

Αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η βιαστική άρση των μέτρων η οποία ήρθε κατόπιν κυβερνητικής «απαίτησης» σύμφωνα με την κυνική ομολογία Πλεύρη. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά ότι η χαλάρωση θα έπρεπε να έρθει σε δεύτερο χρόνο, καθώς τώρα πρόκειται να παραταθεί η επιβράδυνση της αποκλιμάκωσης. «Αν είμαστε εντάξει με 70 νεκρούς τη μέρα για ένα μήνα τότε… οκ», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης | «Είμαστε εντάξει με 70 νεκρούς τη μέρα;» – Αντιδράσεις από τους επιστήμονες για την κυβερνητική εντολή για χαλάρωση των μέτρων


Πηγή: ThePressProject