8.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο


ΜΕΤΑ: Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να βγάλει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ από την εργασία και τα σπίτια τους

Το ΜΕΤΑ εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους, την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς και τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την εγκληματική της πολιτική και εις βάρος της δημόσιας επιχείρησης της ΛΑΡΚΟ και των συμφερόντων του λαού, τη διαλύει απολύει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη. Πρόκειται για ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των επενδυτών να απαλλαχθούν από τα «βαρίδια» εργαζόμενους, η οποία συμπληρώνεται από άλλη μια απαίτηση των επενδυτών, την οποία σπεύδει να υλοποιήσει η ανάλγητη κυβέρνηση: το ξεσπίτωμα των εργαζομένων, καθώς απαιτεί από όλους όσοι διαμένουν στον οικισμό δίπλα από το εργοστάσιο να αδειάσουν τα εργατικά σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, προκειμένου να σπάσει το αραγές μέτωπο των εργαζομένων που αντιδρούν και αγωνίζονται, εδώ και πάνω από δύο χρόνια ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις τους, προσπαθεί να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στις απολύσεις τους, με ψίχουλα – αποζημιώσεις, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ακόμη και για εργαζόμενους πάνω από 60 χρόνων που δουλεύουν μία ζωή στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ αλλά και την… «ελπίδα» για επαναπρόσληψη στους νεότερους.

Να υπενθυμιστεί ότι πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση πήρε την πολιτική απόφαση να προπτωχεύσει τη ΛΑΡΚΟ, να διορίσει Ειδική Διαχείριση και να την οδηγήσει σε εκκαθάριση εν λειτουργία και εκποίηση. Ο συνολικός λογαριασμός είναι ότι μέσα από αυτή την πολιτική απόφαση, μέσα σε δύο έτη, σπαταλήθηκε και χάθηκε παράλληλα κρατικό χρήμα ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Σήμερα, το εργοστάσιο και τα μεταλλεία έχουν γκρεμιστεί, και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΛΑΡΚΟ έχουν καταστραφεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% των μονάδων είναι χαλασμένες και εγκαταλειμμένες, ενώ το υπόλοιπο 50% υπολειτουργεί βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

Για το ΜΕΤΑ, πετυχημένη είναι η επένδυση στο εργατικό δυναμικό της, η δημόσια ΛΑΡΚΟ, ο εκσυγχρονισμός και ανάπτυξή της, η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και η αύξηση της παραγωγής σε συνθήκες ασφαλούς εργασίας. Και σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τα Σωματεία και τους εργαζομένους, από κάθε κλάδο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ και στον εμβληματικό τους αγώνα για τη διάσωση της επιχείρησης και του δημόσιου χαρακτήρα της για το συμφέρον του λαού. Τους καλεί, επίσης, σε ένα διαρκή αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που μας πλήττουν, για τη μη εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και την κατάργησή του στην πράξη, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για μια καλύτερη ζωή.

Η εργατική τάξη της χώρας οφείλει να δώσει δυναμική και αγωνιστική απάντηση στο σχέδιο – κρεμάλα της κυβέρνησης και των επενδυτών για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, που προβλέπει ανεργία, εξαθλίωση και ξεσπίτωμα, διότι και ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογένειών τους είναι και δικός μας αγώνας.

03-02-22
Από το ΜΕΤΑ

Παρόμοια Άρθρα