11.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΥΒΧΨΑ: Ψήφισμα στήριξης στους διωκόμενους φοιτητές στα Ιωάννινα

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Πρόσφατα

Ένα χρόνο μετά το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 17/11/2020, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε μια δικογραφία-πραγματική σκευωρία και άσκησε δίωξη σε 2 ακόμα φοιτητές, τον Κωνσταντίνο Λ. και τον Θ. Τ. Πρόκειται για  τους φοιτητές που είχαν δεχθεί τα πιο σκληρά χτυπήματα από τις δολοφονικές συμμορίες ΜΑΤ – ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο τους το σώμα.

Εκείνη τη μέρα, στα Ιωάννινα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με απίστευτο μένος και αγριότητα σε φοιτητές, τραυματίζοντας 6 από αυτούς. Τους ξυλοκόπησαν επειδή προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, για να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό και τους σοβαρούς τραυματισμούς που η ίδια προκάλεσε. Σχεδόν με το ίδιο χαλκευμένο κατηγορητήριο, ένα χρόνο μετά διώκονται σήμερα οι 2 φοιτητές. Σαν να μην έφταναν τα 900 ευρώ πρόστιμα που επέβαλε στον κάθε φοιτητή εκείνη την ημέρα επειδή διαδήλωνε, τώρα θέλει να τους οδηγήσει και στα δικαστήρια. Ως εδώ με τις σκευωρίες της κυβέρνησης της καταστολής!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα δίωξη των φοιτητών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που συστηματικά εγκληματεί σε βάρος της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Με τις διώξεις, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία και να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες. Αντί να ενισχύει την υγεία και την παιδεία μειώνει και άλλο τις δημόσιες δαπάνες και αγοράζει πολεμικά αεροσκάφη, αφήνει την ακρίβεια να ροκανίζει το εισόδημα του ελληνικού λαού και διαγράφει τα χρέη σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Το μόνο που κάνει είναι να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους αγωνιστές που παλεύουν ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική διαχείριση, που διεκδικούν ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, πραγματικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού, αυξήσεις μισθών και που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μας, με ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή. Ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών. Καλούμε κάθε Εργατικό Σωματείο, Φοιτητικό Σύλλογο, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη στάση της αστυνομίας και να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους φοιτητές της 17/11/2020. Να στηρίξουμε, μαζί με όλο το κίνημα, τους διωκόμενους φοιτητές με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ   ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις