16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύλλογος ΓΝ Άρτας, Τριμελής Επιτροπή Γιατρών: Όλοι στην κινητοποίηση για την Υγεία, Τρίτη 1η Φλεβάρη. Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας, ώρα 12.30

Πρόσφατα

Καλούμε το λαό της Άρτας, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές, του συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και του νομού, να έρθουν μαζί μας στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να υπερασπιστούμε την δημόσια υγεία, να κρατήσουμε τις δομές του ΕΣΥ, Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, ανοιχτά, λειτουργικά και ικανά να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες, να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό.

Την Τρίτη 2 Φλεβάρη 2022, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την ΥΓΕΙΑ και οργανώνουμε συγκέντρωση στις 12:30 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Άρτας ( Παλιό Νοσοκομείο).

Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από τον Μάρτη του 2020 που ξεκίνησε η πανδημία και όλες και όλοι πλέον μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η κυβερνητική και κρατική διαχείριση της πανδημίας έχουν σαν αποτέλεσμα την σημερινή τραγική κατάσταση: καθημερινά δεκάδες νεκρούς, καθημερινά χιλιάδες εισαγωγές ασθενών covid19 στα Νοσοκομεία, καθημερινά δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας νοσούν, καθημερινά τεράστιες ουρές έξω από φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες ΕΟΔΥΥ, στα Έκτακτα των Νοσοκομείων και στα ΚΥ των νομών. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει, η φτώχεια απειλεί, η ανεργία γιγαντώνεται, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα rapidκαι τα pcr, καλείται να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα υγείας αφού τα δημόσια Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί με μονοθεματικά για την διαχείριση της πανδημίας ( αν έχει να πληρώσει αλλιώς δεν έχει να πάει πουθενά), καλείται να στοιβαχτεί σαν σαρδέλα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλείται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο σε τάξεις των 26 και 27 ατόμων να κάνει μάθημα χειμώνα καιρό με ανοιχτά παράθυρα, καλείται να πάρει την ευθύνη αποκλειστικά πάνω του αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση «αυτός φταίει» και για την διασπορά της covid, και για την φτώχεια του, και για την ανεργία του και για το μαγαζί του που κλείνει. Η κυβέρνηση « τα έχει καταφέρει όλα μια χαρά»! Είναι έτσι όμως;

Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά αντίθετα μειώνει σταθερά τους προϋπολογισμούς για την υγεία και τους προϋπολογισμούς λειτουργίας των Νοσοκομείων, δεν κάνει αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, μπαλώνει τρύπες μετακινώντας προσωπικό από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και από ΚΥ σε Νοσοκομείο, όχι μόνο δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας αλλά αντίθετα τον πριμοδοτεί συνεχώς με άφθονο χρήμα, δεν ανοίγει τα κλειστά Νοσοκομεία, δεν αυξάνει τις κλίνες ΜΕΘ, δεν κάνει επιδημιολογική πολιτική, δεν δίνει δωρεάν rapid tests, δεν κάνει δωρεάν pcr, κλείνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πρόσφατο παράδειγμα το ακτινολογικό του Κ.Υ. Άρτας, φέρνει ξανά τους εργολάβους καθαριότητας, ενώ σχεδιάζει τον «νέο υγειονομικό χάρτη» που θα περιλαμβάνει κλείσιμο δομών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ.

Ταυτόχρονα οι συνθήκες εργασίας όλων εμάς στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού χειροτερεύουν καθημερινά.

Το Νοσοκομείο πιέζεται φοβερά στην λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι πλέον είναι εντελώς εξουθενωμένοι ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πώς θα πορευτούμε άμεσα ή/και στο μέλλον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την το Σαββατοκύριακο που διανύουμε (28 με 30/1 2022) ενώ η προσέλευση στα ΤΕΠ covid19 είναι πολύ μεγάλη ΔΕΝ υπάρχουν κενά κρεβάτια για νοσηλεία ασθενών, οι δυο Μονάδες λοιμωδών λειτουργούν πάνω από τα όρια τους με αυξημένες εισαγωγές, δεν υπάρχει σχέδιο για την νοσηλεία παιδιών που νοσούν από covid19, νύχτα αδειάζουν δωμάτια και μετατρέπονται σε θάλαμοι νοσηλείας, τα παθολογικά περιστατικά που δεν είναι covid19 φιλοξενούνται διάσπαρτα σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα! Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφήνει το λαό έρμαιο της πανδημίας! Απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ! Απέναντι στο ν.Χατζηδάκη που διαλύει την οργανωμένη συλλογική δράση και βάζει στον πάγο τις κινητοποιήσεις και την συνδικαλιστική δράση!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού- Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αόριστου Χρόνου
  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για τους επιχειρηματίες
  • Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που προβλέπουν συγχωνεύσεις δομών, ΣΔΙΤ και βάθεμα της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας
  • Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας και επιστροφή στην δουλειά με αυξημένα μέτρα προστασίας.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. – Δωρεάνrapid testsκαι δωρεάν εξέταση μοριακού ελέγχου ( pcr)
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Καμιά περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας –Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην υγεία
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
  • Ενίσχυση και στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμιά σκέψη για κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της.
  • Ιατρεία postcovid, σύστημα ινχηλάτισης, εμβολιαστική πολιτική που θα προσεγγίζει το πρόβλημα και όχι τιμωρία ή επιβράβευση, ουσιαστική περίθαλψη και όχι κατ΄όνομα παροχή υπηρεσιών
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικήςμεταφοράς και στα σχολεία.

Μαζί με το λαό για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ! Για να είναι η υγεία ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ!

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 1/2/2022 στις 12:30 το πρωί στο προαύλιο του Κ.Υ. Άρτας


Η Τριμελής των γιατρών του Νοσοκομείου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. ν.Άρτας

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις