15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Προανήγγειλε απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, από τις 31 Μάρτη

«Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε

Πρόσφατα

Εκτός του ΕΣΥ θα τίθενται όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως: «Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας».

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν μπορούν αυτή την στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή αυτό δεν θα γίνει», είπε.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» είπε.


Πηγή: rosa.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις