4.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Πρωτοβουλία ΠΕ: Φτάνει πια με την τηλεκπαίδευση! Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ να απολογηθούν για την εγκληματική πολιτική τους

Πρόσφατα

Φτάνει πια με την τηλεκπαίδευση

Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ να απολογηθούν για την εγκληματική πολιτική τους

Η κατρακύλα του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

Ενώ χιλιάδες πολίτες ήταν εγκλωβισμένοι στον πιο ακριβό δρόμο της Ευρώπης και σε πολλές κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, ενώ χιλιάδες οικογένειες έμειναν για μια ακόμη φορά χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ο γενικός γραμματέας έστελνε ξανά «φιρμάνια» για τηλεκπαίδευση.

Τι κι αν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δήλωναν πως η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, τι κι αν πρωτοβάθμια σωματεία δήλωναν πως οι εκπαιδευτικοί δεν βάζουν πλάτη στην κοροϊδία, δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση από πουθενά. Τι και αν διδακτικές ώρες χάνονται ακόμα λόγω ελλείψεων προσωπικού και κανένα μέτρο για τον εξοπλισμό και την ασφάλεια των σχολείων δεν πάρθηκε.

Με θράσος ο γ.γ. εξήγγελλε τηλεκπαίδευση, ενώ άλλος υπουργός της κυβέρνησης του επιτελικού μπάχαλου, κήρυττε διήμερη αργία και ανακοίνωνε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Με θράσος από το υπουργείο παιδείας έφευγε οδηγία προς τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να δώσουν ονόματα εκπαιδευτικών τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδίωκε να εξευτελίσει και εμπαίξει έναν ολόκληρο κλάδο, ονόματα συναδέλφων/ισών που με αξιοπρέπεια πήραν αποφάσεις μη συμμετοχής στη τηλεκπαίδευση. 

Η αξιοπρεπής στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στις αφόρητες πιέσεις και τις παράνομες οδηγίες υποχρέωσε το Υπουργείο να άρει τις οδηγίες για την τηλεκπαίδευση με δικαιολογία την αργία της Τρίτης και της Τετάρτης, ώστε να μην αποκαλυφθεί πως η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς και μαθητές, τους γύρισαν την πλάτη. Μεγάλο μέρος του κλάδου κράτησε ενιαία στάση, πράγμα που αποδόμησε την άθλια προπαγάνδα του Υπουργείου – παρά τα ψεύδη περί 46.000 λειτουργούντων ψηφιακών τάξεων την Δευτέρα.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισες δεν πτοήθηκαν από το όργιο των παράνομων οδηγιών, μηνυμάτων, πιέσεων, απειλών και εκβιασμών που έστησε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας με τη συμμετοχή και στελεχών εκπαίδευσης, για το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες μας για την παροχή τηλεκπαίδευσης, την ώρα μάλιστα που η κοινωνία όλη ζούσε εφιαλτικές ώρες στην κακοκαιρία κάτω από τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για το ότι ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ τηλεκπαίδευση.  Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και τα πρόθυμα στελέχη πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά, τους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την εγκληματική τους πολιτική. Δε θα υποχωρήσουμε στους άθλιους εκβιασμούς για παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια μας και δε θα διακινδυνεύσουμε την υγεία μας στους παγωμένους δρόμους και στα προαύλια. Δεν καλύπτουμε τις ευθύνες κανενός, δεν υποκύπτουμε, δεν συμμετέχουμε στην άθλια επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, που θέλει να φορτώσει όλες τις ευθύνες επάνω μας.

Η παρωδία της τηλεκπαίδευσης να λάβει τέλος. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά:

  • Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος που παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
  • Η παροχή εκπαίδευσης είναι ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη.
  • Η τηλεκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μέσο καταστολής αγώνων, τώρα της μαθητικής κοινότητας, αργότερα των αγώνων των εκπαιδευτικών.
  • Η τηλεκπαίδευση καταπατά κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και νομιμοποιεί τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία.
  • Η χρήση της σε περιστάσεις πανδημίας ή κακών καιρικών συνθηκών είναι πρόφαση για την επέκτασή της σε καιρούς συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Δεν νομιμοποιούμε, δεν μονιμοποιούμε την τηλεκπαίδευση, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις των σωματείων μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις