15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕΔΑΠ: Μετάθεση της κινητοποίησης (26/1) για τους Παιδικούς Σταθμούς, για την Πέμπτη 3 Φλεβάρη

Πρόσφατα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Λόγω των καιρικών συνθηκών και των δυσκολιών που προκύπτουν, μετατίθεται για την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, η στάση εργασίας  από τις 12:00 μέχρι και το τέλος του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στις 12:30. 

Δήμαρχοι και κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μείωση και απαξίωση των κοινωνικών δομών, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, και ως εκ τούτο οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών βρίσκονται σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας. Η ανανέωση των συμβάσεών τους κάθε χρόνο εξελίσσεται σε σκηνές από θρίλερ, ενώ επιπλέον καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες και των λοιπών υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Η κατάσταση αυτή συμπληρώνεται με τη μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), για δύο συνεχόμενα έτη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, που απαιτούν ακόμα περισσότερα μέτρα. Αντί αυτών η Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ μιλά για «κοινόχρηστα» ΜΑΠ και μεταθέτει τις ευθύνες για την την υγεία και την ασφάλεια αποκλειστικά  στους εργαζόμενους.   

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ζητάμε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου και θα την διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναγνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών, και απαιτούμε να χορηγήσει την απόφαση που ζητούν οι συνάδελφοι προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο.

Να διασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπλέον αυξημένες ανάγκες λόγω των συνθηκών πανδημίας και της ιδιαιτερότητας των συνθηκών και της ευαισθησίας που επικρατούν στους χώρους των παιδικών σταθμών.

Καλούμε τέλος την ΠΟΕ-ΟΤΑ να στηρίξει τα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζομένων, που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και να διεκδικήσει τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να σταματήσει η ανασφάλεια, η ομηρία, οι δικαστικές ταλαιπωρίες και η οικονομική αφαίμαξη αυτών των εργαζομένων, από τα δικηγορικά γραφεία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις