14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο «Ασκληπιείου»: Σας καλούμε να βγούμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού μας

Πρόσφατα

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «Ασκληπιείο Βούλας»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας Covid19 η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία.

Το ΕΣΥ συνεχίζει να σώζει ζωές αποδεκατισμένο. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πίσω, έχουμε περί τους 10000 λιγότερους υγειονομικούς φέτος (5000-6000 σε αναστολή εργασίας, 2000 συνταξιοδοτήσεις, περί τους 2000 σε καραντίνα κάθε εβδομάδα). Είμαστε εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά, είμαστε με χιλιάδες συσσωρευμένα ρεπό, είμαστε με burnout και στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Αυτό που μας «κρατάει» είναι η αστείρευτη αγάπη μας για τη ζωή και την υγεία τη δική μας και των ασθενών μας.

Φτάνει πια! Η αναστολή των εφημεριών του Παίδων Πεντέλης, η άρνηση επίταξης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων την ώρα που πεθαίνουν βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς μας εκτός κλίνης ΜΕΘ, η εντεινόμενη καταστολή και ο αυταρχισμός που στέλνει απεργίες συναδέλφων μας στα δικαστήρια, η έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών ΜΑΠ για την προστασία μας (αλήθεια, πότε επιτέλους θα έχουμε επαρκή αριθμό μασκών Ν95 στο Ασκληπιείο;), η «στελέχωση» των κλινικών κόβιντ με συναδέλφους που δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι γι’ αυτό, η μεγάλη έλλειψη υλικών και αναλώσιμων, συνιστούν μία καθημερινότητα αβάσταχτη για τους περισσότερους από εμάς.

Φτάνει πια! οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, με δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα.

Φτάνει πια! οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα φτώχειας, την ώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κυβέρνηση αρνείται να μας αποκαταστήσει μισθολογικά με γενναίες αυξήσεις, με επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Παραμένει επιτακτικό το αίτημα μας για ένταξη στα ΒΑΕ, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Φτάνει πια! χιλιάδες συνάδελφοι μας παραμένουν συμβασιούχοι, όμηροι της ίδιας επαίσχυντης κυβερνητικής πολιτικής. Όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί) πρέπει να μονιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Φτάνει πια! Χιλιάδες θέσεις στα νοσοκομεία μας παραμένουν κενές, την ώρα που χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές συνωστίζονται στις λίστες του ΑΣΕΠ και των συμβουλίων κρίσης για μία μόνιμη θέση στο ΕΣΥ. Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Φτάνει πια! Στα σχολεία τα παιδιά μας στοιβάζονται σε αίθουσες κακά αεριζόμενες, χωρίς επαρκή καθαρισμό, χωρίς κανένα επί της ουσίας πρωτόκολλο για την προάσπιση της υγείας του και της υγείας των δασκάλων τους.

Φτάνει πια! πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε μία σκληρή ταξική πολιτική, που σκορπάει τα λεφτά του λαού σε πολεμικές δαπάνες και εναέριες φιέστες, την ώρα που ο λαός πεινάει, αρρωσταίνει και πεθαίνει;

Σας καλούμε όλους και όλες να βγούμε στον δρόμο. Να διεκδικήσουμε ξανά, όλοι μαζί, την υγεία του λαού μας, την αξιοπρέπεια του λαού μας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, το Σάββατο 22/01, 12μμ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26/01, 12 – 3, και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις