ΣΕΔΑΠ: Στάση εργασίας στους Παιδικούς, συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 26 Γενάρη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 από τις 12:00 μέχρι και το τέλος του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και τους καλεί να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στις 12:30.

Δήμαρχοι και κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μείωση και απαξίωση των κοινωνικών δομών, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, και ως εκ τούτο οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών βρίσκονται σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας. Η ανανέωση των συμβάσεών τους κάθε χρόνο εξελίσσεται σε σκηνές από θρίλερ, ενώ επιπλέον καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες και των λοιπών υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Η κατάσταση αυτή συμπληρώνεται με τη μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), για δύο συνεχόμενα έτη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, που απαιτούν ακόμα περισσότερα μέτρα. Αντί αυτών η Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ μιλά για «κοινόχρηστα» ΜΑΠ και μεταθέτει τις ευθύνες για την την υγεία και την ασφάλεια αποκλειστικά στους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους
  • Ζητάμε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου και θα την διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.
  • Καλούμε τον Δήμαρχο να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναγνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών, και απαιτούμε να χορηγήσει την απόφαση που ζητούν οι συνάδελφοι προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο.
  • Να διασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπλέον αυξημένες ανάγκες λόγω των συνθηκών πανδημίας και της ιδιαιτερότητας των συνθηκών και της ευαισθησίας που επικρατούν στους χώρους των παιδικών σταθμών.
  • Καλούμε τέλος την ΠΟΕ-ΟΤΑ να στηρίξει τα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζομένων, που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και να διεκδικήσει τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να σταματήσει η ανασφάλεια, η ομηρία, οι δικαστικές ταλαιπωρίες και η οικονομική αφαίμαξη αυτών των εργαζομένων, από τα δικηγορικά γραφεία.

Print Friendly, PDF & Email