12.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Κάλεσμα Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Ρέντη σε συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ, Πέμπτη 20 Γενάρη

Έχει περάσει μια εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν είδαμε να λαμβάνει η πολιτεία για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με διάθεση ενός επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα, με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό, προκλήθηκε ¨αλαλούμ¨ κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, αφού αρκετοί μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το test λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας στα φαρμακεία.

Το Υπουργείο επιμένει στο απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος που είναι δική του απόφαση και όχι των ειδικών. Αποφασίζει δηλαδή με πολιτικά κριτήρια και όχι με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και της σχολικής κοινότητας.

Στο κενό πέφτουν οι εκκλήσεις μας για μαζικά δωρεάν rapid και μοριακά τεστ, για ενδεδειγμένες μάσκες προστασίας σύμφωνα με τους επιστήμονες, για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ κ.α.

Αντίθετα, το Υπουργείο προχώρησε φέτος- εν μέσω πανδημίας- σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να προσλάβει όσο το δυνατόν λιγότερους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό πως μπαίνει στη ζυγαριά το οικονομικό κόστος σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς που βρίσκονται σε αδιέξοδο, προβληματισμένοι για την ασφάλεια των παιδιών τους, αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια – καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με ελάχιστες και υποστελεχωμένες δομές – δαπανώντας αρκετά χρήματα για να κάνουν τεστ οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Τις τελευταίες μέρες είδαμε τους μαθητές σε αρκετά σχολεία να προχωρούν, μετά από αποφάσεις των οργάνων τους, σε κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την ασφαλή επιστροφή τους στα θρανία.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει όλο το διάστημα της πανδημίας, ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Ζητά από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της παρέχοντας δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλους αλλά και τη δημιουργία δημοσιών δομών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κατάφερε να αποσπάσει την δέσμευσή του για δημιουργία νέων δημοσίων δομών για αυτό το σκοπό, πράγμα που δείχνει ότι με επιμονή και αγωνιστικότητα μέσα από τα όργανά μας , οι γονείς ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, που βρίσκεται Θηβών 198, Αγ. Ι. Ρέντη, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 14:30 απαιτώντας:

  • Δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους

  • Δημιουργία νέων δομών στο Δήμο μας για το σκοπό αυτό

  • Αναβάθμιση των δομών που υφίστανται

  • Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

  • Προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία

  • Σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

Παρόμοια Άρθρα