16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο «Ελπίς»: Απαιτεί από το υπ. Υγείας μόνιμες προσλήψεις και άρση των αναστολών

Πρόσφατα

Κύριε Υπουργέ

Το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων με απόφαση του για άλλη μια φορά επισημαίνει τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο μας και στις Δημόσιες Δομές Υγείας. Οι ελλείψεις πολλαπλασιάστηκαν με την αναστολή εργασίας χιλιάδων συναδέλφων, των συνταξιοδοτήσεων και της αύξησης νόσησης των υγειονομικών. Είναι προφανές ότι στο ΕΣΥ τούτη την χρονική περίοδο δεν περισσεύει κανένας. Η κυβέρνηση και το Υπ. υγείας έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  να στηρίξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να ανταποκριθεί στις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας που δημιουργούνται από τον κορονοϊό, αλλά και στα άλλα οξέα και χρόνια περιστατικά.

Η νέα μετάλλαξη «Ο» είναι πολύ μεταδοτική και νοσούν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι. Αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι στο χώρο της υγείας, ενώ έχουν απομακρυνθεί χωρίς μισθό περισσότεροι από 6000 ανεμβολίαστοι υγιείς εργαζόμενοι, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας την ίδια χρονική στιγμή μειώνει το χρόνο καραντίνας για τους εμβολιασμένους  υγειονομικούς που νοσούν από κορονοϊό στις 5 ημέρες.

Τα πρώτα μηνύματα από τις μονάδες υγείας είναι τραγικά αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποψίλωσης των δομών υγείας από προσωπικό, λόγω της νόσησης από τη μετάλλαξη Ο και χωρίς άλλη αναβολή σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, χρειάζεται άμεση ενδυνάμωση των δομών του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις αλλά και με επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή με περιοδικούς ελέγχους όχι μόνο αυτών, αλλά και των εμβολιασμένων συναδέλφων αφού πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης  υφίσταται για όλους.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω κάθε ημέρα που περνά κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές! Η αιτία εξάπλωσης και διασποράς της πανδημίας δεν είναι ο ‘‘κακός’’  υγειονομικός που θα κολλήσει  τους ασθενείς  και  τους συναδέλφους του,  γεγονός το οποίο δεν υφίσταται προ  πολλού από τις ίδιες τις εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση και το Υπ. υγείας πρέπει να αντιληφθούν την ύστατη στιγμή ότι, στο ΕΣΥ κανείς δεν περισσεύει, καμία Απόλυση Υγειονομικού, Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν άμεσες προσλήψεις και να επιστρέψουν πίσω οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας την κρίσιμη αυτή ώρα, γιατί οι εναπομείναντες υγειονομικοί είναι  στα όρια της  κατάρρευσης.

Η λύση  είναι  Μέτρα  Ατομικής  Προστασίας  και τακτικός έλεγχος  εμβολιασμένων  και  μη εμβολιασμένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Σαλωνίδης θεοφύλακτος                             Πασχάλης Αθανάσιος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις