10 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν είναι αναλώσιμοι. Θωράκιση της υγείας μας εδώ και τώρα

Πρόσφατα

Μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 21.000 και τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί.

Η κυβέρνηση, που έχει χάσει τον έλεγχο, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τον λαό, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Μαζί με την “ατομική ευθύνη”, με την οποία προσπάθησε να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας, διολισθαίνει και στη λογική της “ανοσίας της αγέλης”, καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και τη ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ κατ’ εντολή του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα οποία μειώνεται η καραντίνα σε 5 μέρες, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, προκειμένου να μη διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών.

Οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις, συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν γίνει καθημερινότητα.

Οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην Υγεία, οι οποίοι θησαυρίζουν.

Τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία είναι τεράστια, καθώς καί η μετατροπή τους σε Νοσοκομεία μιας νόσου.

Η αποφαση για την επαναλειτουργία της Εκπαίδευσης χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας είναι πέρα για πέρα επικίνδυνο για την υγεία μαθητών, των Εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μ όλους τους χώρους δουλειάς με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών , στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στις μεταφορές, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα πανεπιστήμια, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».

4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

5. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.

6. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων και των παιδικών σταθμών. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών,να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, χορήγηση απαραίτητων υλικών προστασίας,να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν είναι αναλώσιμοι.

Θωράκιση της υγείας μας εδώ και τώρα!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις